Restricții de trafic pe bulevardul Traian Vuia, până în primăvara viitoare. Staţii şi trasee de autobuz deviate sau suspendate

Restricții de trafic pe bulevardul Traian Vuia, până în primăvara viitoare. Staţii şi trasee de autobuz deviate sau suspendate
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Începând de miercuri, 11 noiembrie 2020, până luni, 31 mai 2021, traficul rutier va fi restricționat pe strada Traian Vuia (pe tronsonul cuprins între bulevardul Milcov și bulevardul Henri Coandă), iar Piața "Berthelot" va fi parțial închisă traficului auto, anunţă Primăria municipiului Galați. Măsurile sunt necesare în vederea executării lucrărilor pentru realizarea proiectului "Modernizare linii tramvai și carosabil pe strada Traian Vuia (tronsonul cuprins între bulevardul Milcov și bulevardul Henri Coandă) și Piața Henri Mathias Berthelot".

Conform Primăriei, pe durata executării lucrărilor, semaforul de la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 şi Aurel Vlaicu va fi menținut în funcțiune, iar cele din intersecțiile bulevardul Milcov cu strada Traian Vuia și străzii Traian Vuia cu bulevardul Henri Coandă vor fi trecute pe galben intermitent.

Rute ocolitoare

"Străzile recomandate ca rute ocolitoare pentru conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 tone sunt: strada Aurel Vlaicu - bulevardul 1 Decembrie 1918 - bulevardul Milcov - strada Ionel Fernic - Drumul de Centură - strada Traian Vuia (tronsonul cuprins între Drumul de Centură și bulevardul Henri Coandă)", precizează municipalitatea.

Transportul în comun

În ceea ce privește transportul în comun, având în vedere că va rămâne acces pe banda de deplasare de la Piața General Berthelot spre strada Ionel Fernic (alternativ pe dreapta și pe stânga), s-au luat mai multe decizii.

Prima vizează suspendarea funcționarii stației Micro 40, atât ca stație de tranzit pentru liniile 11, 18, 25, 17, 24, 28, 39, 36, 26, 34 și 44, cât și capăt de traseu pentru linia 22.

S-a decis mutarea capătului traseului 22 în stația Micro 13B. Traseele de autobuz 22, 11 și 18 vor fi deviate pe retur, la plecarea din capăt Micro 13B, pe strada Henri Coandă - bulevardul George Coșbuc - strada Aurel Vlaicu, cu încadrare pe traseu în strada 1 Decembrie 1918.

Traseele 17, 24, 28 și 39 vor fi deviate atât pe tur cât și pe retur pe bulevardul Milcov - strada Ionel Fernic - Centură - strada Traian Vuia - bulevardul Henri Coandă - bulevardul George Coșbuc.

Traseul 25 va fi deviat atât pe tur cât și pe retur pe strada Ionel Fernic - Drumul de Centură - strada Traian Vuia, cu încadrare în traseu pe strada Henri Coandă.

Traseul 36 va fi deviat atât pe tur cât și pe retur pe strada Henri Coandă - bulevardul George Coșbuc - strada Aurel Vlaicu, cu încadrare în traseu în bulevardul 1 Decembrie 1918.

Traseele 26 și 34 vor fi deviate pe retur pe strada Traian Vuia - Drumul de Centură - strada Ionel Fernic.

Traseul 44 va fi suspendat din circulație pe perioada lucrărilor.

De asemenea, s-a decis înființarea a două stații temporare care să înlocuiască cele două stații de pe bulevardul Traian Vuia, astfel: pe bulevardul Milcov sens spre Piața General Berthelot, în dreptul căminelor CSG, și pe bulevardul Traian Vuia sens spre Centură, în dreptul blocului J10.

Concluzii

"Le mulțumim gălățenilor pentru înțelegere, având în vedere disconfortul generat de aceste lucrări, iar pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită", transmite Primăria prin Biroul de Presă.

Reamintim că pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost semnat un contract de 82.109.273 de lei fără TVA cu asocierea Lemacons SRL  Tancrad SRL - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL.

Citit 3774 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.