Viteza, băutura și drogurile, „bubele” traficului din Galați. Peste 1.300 de nereguli pe drumurile publice

Viteza, băutura și drogurile, „bubele” traficului din Galați. Peste 1.300 de nereguli pe drumurile publice
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Peste o sută de șoferi și-au pierdut permisele la Galați în ultima săptămână din cauza unor abateri grave de la regulamentul rutier și alți 15 sunt cercetați penal. Jumătate dintre cei care riscă pușcăria au fost prinși băuți la volan sau conducând sub influența drogurilor.

Polițiștii au consemnat, în total, peste 1.300 de nereguli comise în trafic de conducători auto pe drumurile publice din județul Galați, în perioada 4 -10 iulie, când au acționat cu efective sporite și în municipii, dar și pe drumurile naționale. Sute de amenzi au plecat către șoferi, către bicicliști, dar și către pietoni. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depășit suma de 300.000 de lei. O treime dintre permisele reținute au fost pentru încălcarea regimului de viteză.

"Au fost constatate 1.339 de contravenţii, dintre care 1.282 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată. 265 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 120 pentru abateri ale pietonilor, 311 pentru nerespectarea prevederilor legale de către bicicliști, 586 pentru alte abateri la regimul rutier. Au fost reținute în vederea suspendării un număr de 124 de permise de conducere, dintre care 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 21 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, 24 pentru consum de alcool, 30 pentru alte abateri la regimul rutier și au fost reținute 33 de certificate de înmatriculare", a detaliat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. În cele șase zile, filtrele de poliție au constatat și 15 infracțiuni la regimul rutier. Printre conducătorii auto acuzați, trei au fost prinși fără permis, patru erau sub influența alcoolului și alți trei sub influența drogurilor.

Citit 3955 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2022 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.