Prima mașină electrică zburătoare, omologată în SUA

Prima mașină electrică zburătoare, omologată în SUA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania californiană Alef Aeronautics a obținut recent o certificare limitată de navigabilitate din partea Administrației Federale a Aviației (FAA), conform informațiilor furnizate de Fox News. Această certificare va permite companiei să testeze mașina electrică zburătoare, atât pe șosele, cât și în aer, conform declarațiilor făcute de Alef, într-un comunicat oficial.

Vehiculul produs de Alef este complet electric, având și opțiunea de a fi alimentat cu hidrogen, dar la un cost mai ridicat. Acesta este un vehicul cu viteză redusă, capabil să parcurgă până la 320 de kilometri pe drumurile publice și poate fi depozitat într-un garaj obișnuit. Cu toate acestea, poate fi lansat vertical în aer, având o autonomie de zbor de aproximativ 110 kilometri, conform informațiilor prezentate pe site-ul Alef.

Compania acceptă precomenzi pentru acest vehicul, care poate transporta două persoane. Se estimează că prețul acestuia va fi în jur de 300.000 de dolari.

Alef Aeronautics a prezentat în premieră acest vehicul în luna octombrie a anului trecut și a anunțat că a primit deja un număr "mare" de precomenzi, atât de la persoane fizice, cât și de la companii interesate de această inovație tehnologică.

 

Citit 658 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 10:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.