Poţi conduce o mașină care are cutie de viteze manuală, dacă ai făcut școala pe una automată?

Poţi conduce o mașină care are cutie de viteze manuală, dacă ai făcut școala pe una automată?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mulți oameni au făcut școala de șoferi pentru a putea obține permisul de conducere, dar merită să te întrebi ce se poate întâmpla dacă ai făcut școala pe o mașină automată și conduci o mașină care are cutie de viteze manuală.

Legea interzice tuturor celor care au făcut școala de șoferi pe un vehicul cu transmisie automată să conducă o mașină cu transmisie manuală, dar, în practică, această prevedere nu poate fi aplicată. Astfel, legislația stabilește că cei care au făcut școala de șoferi pe o mașină cu transmisie automată pot conduce o mașină cu o cutie manuală doar după ce au făcut alte șase ore de conducere pe un vehicul cu transmisie manuală și au susținut un alt examen practic pe acest tip de autoturism.

Principala problemă în aplicarea celor două ordine privind dreptul de a conduce este faptul că legea nu stabilește nicio sancțiune pentru cei care conduc o mașină cu schimbător manual, deși au obținut carnetul pe o mașină cu transmisie automată. Astfel, în cazul în care un conducător auto aflat la volanul unei mașini cu schimbător manual e oprit de polițiști și aceștia observă că are restricție pentru că a făcut școală pe o mașină automată, el nu va putea fi sancționat în niciun fel.

Citit 4052 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2023 18:14

2 comentarii

  • postat de Stane
    Duminică, 10 Septembrie 2023 12:41
    95.77.107.***
    "Legea" si cei exagerat sporuiti sa o aplice nu prea fac nimic celor ce conduc fara permis, drogati sau beti... Cand sa mai aiba timp pentru "delicateturi"...
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Duminică, 10 Septembrie 2023 08:26
    89.137.225.***
    cea mai tampita lege din Romania ultimilor ani. Curcile nu mai rad....leshina de ras.......Iti vine sa-ti faci cruce cu mana stanga....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.