Reacții mixte față de propunerea Ministerului de Interne de majorare a amenzilor rutiere

Reacții mixte față de propunerea Ministerului de Interne de majorare a amenzilor rutiere
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ministerul de Interne a făcut o propunere îndrăzneață de majorare a punctului de amendă cu 15%, aducând valoarea acestuia la 165 de lei, măsură menită să combată statisticile îngrijorătoare privind accidentele rutiere din țară. Această inițiativă a provocat o serie de reacții din partea șoferilor și a societății în ansamblu, de la susținere entuziastă la preocupări legate de impactul economic.

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește accidentele rutiere, fiind pe primul loc în Uniunea Europeană la număr de victime în astfel de evenimente tragice. Cu o medie de 76 de accidente și patru decese pe zi în 2022, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, problema siguranței rutiere a devenit una extrem de gravă.

Punctul de amendă și salariul minim

Valoarea punctului de amendă, în prezent de 145 de lei, este calculată ca 10 la sută din salariul minim brut pe economie și a rămas neschimbată din anul 2017. Dacă ar fi fost actualizată constant, ținând cont de valoarea curentă a salariului minim, ar fi ajuns la 330 de lei. În absența vreunei modificări, valoarea de 145 de lei va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului 2023.

Am vrut să aflăm părerea șoferilor gălățeni față de propunerea de majorare a punctului de amendă.

Andrei, 32 de ani, șofer de taxi: "Sunt de acord cu majorarea amenzilor. Poate că asta ne va face să fim mai prudenți și să respectăm mai mult regulile de circulație. Siguranța noastră și a celorlalți participanți la trafic ar trebui să fie mai importantă decât evitarea amenzilor."

Elena, 40 de ani, șofer amator: "Mă tem că această majorare va lovi în buzunarul nostru deja golit de alte cheltuieli. Nu cred că amenzile mai mari vor face miracole în reducerea accidentelor."

Vlad, 28 de ani, șofer de livrare: "Nu cred că amenzile mai mari sunt răspunsul. Ar trebui să se pună mai mult accent pe educația rutieră și pe îmbunătățirea infrastructurii, pentru a reduce numărul de accidente."

Citit 1420 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2023 22:29

6 comentarii

  • postat de lucian
    Vineri, 13 Octombrie 2023 15:55
    92.223.167.***
    Amenda o platesti dupa ce ai savarsit fapta! Abia atunci realizezi ce ai facut, dar e prea tarziu!
    In America merg aproape toti ca oitele! De ce? Pentru ca nu stii de unde apare politiotul cu amenda. Chiar si pentru un "banal" semnalizator care nu functioneaza!
    0
    0
  • postat de magis
    Vineri, 13 Octombrie 2023 10:32
    89.121.200.***
    Siguranta circulatiei in ziua de azi este exact rezultatul activitatii Politiei de pina acum. Cu pinda din boscheti si cu scrisul de amenzi am ajuns unde suntem azi. Cea mai buna dovada ca bancurile cu militieni au cel mai mare simbure de adevar.
    0
    5
  • postat de Relu
    Vineri, 13 Octombrie 2023 09:11
    85.186.244.***
    legislatia rutiera e aproape inaplicabila.
    politia rutiera nu-si face treaba si e cvasi-inexistenta pe strazi.
    nu exista deloc monitorizare video cu posibilitate de sanctionare pe baza probelor video.
    stare tehnica precara a parcului auto, fara control din partea autoritatilor.
    2
    1
  • postat de Gigel
    Vineri, 13 Octombrie 2023 09:01
    5.13.149.***
    Degeaba schimbi sefii unui loc unde exista coruptie daca nu schimbi si caracatita de acolo. Se schimba seful. se linistesc putin pana il fac de-al lor sau vad ce e cu el si apoi usor usor isi reiau vechile obiceiuri.
    0
    4
  • postat de Gfvnh
    Vineri, 13 Octombrie 2023 05:19
    51.179.39.***
    Închișii ăștia la minte au impresia că doar amenzile mărite rezolva problemele. Nu corupția din poliție, niciodată niște sancțiuni mai dure pentru polițiști șpăgari. Eu amendează doar fraierii, șmecherii îi lasă să treacă oricât de mari sunt sancțiunile. Predoiu trebuie să zboare din funcție.
    9
    19
  • postat de D.I.C.
    Joi, 12 Octombrie 2023 23:43
    89.137.30.***
    Iar pt cei care sunt drogati la volan anulat permisul definitiv , confiscata masina adica arma crimei si inchisoare cu executare! Apoi preventie, educatie rutiera si sa nu mai dati permise pe spaga la romi, interlopi si infractori. Apoi faceti autostrazi si drumuri expres !
    1
    52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.