La Galaţi, închirieri auto ca în Vestul Sălbatic

La Galaţi, închirieri auto ca în Vestul Sălbatic

Imaginea din filmul "Înapoi în viitor III", deşi o expresie a ficţiunii, se potriveşte perfect stării de fapt cu care se confruntă, în mod real, patronul gălăţean Cristian Vasile.
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
9 comentarii

Auzim deseori de piedicile puse în calea proprietarilor de firme din România prin birocraţia excesivă şi prin măsurile uneori absurde impuse de autorităţi. Există însă şi patroni pentru care astfel de supărări devin simple amănunte în comparaţie cu situaţiile aproape halucinante de care se izbesc în activitatea pe care o desfăşoară. Un astfel de caz este cel al lui Cristian Vasile, proprietarul unui firme gălăţene specializate în închirieri auto. Exasperat de unui dintre clienţii care au apelat la serviciile firmei sale, bărbatul a povestit pe larg toate păţaniile pe o reţea de socializare.

Cristian Vasile a înfiinţat firma de închirieri auto în urmă cu un an. Din cauza situaţiilor uneori greu de crezut pe care le-a întâlnit în tot acest timp, omul de afaceri spune că se gândeşte serios dacă mai merită sau nu să continue această afacere. Una din întâmplările care i-au dat serioase bătăi de cap a fost provocată de un individ certat de mai multă vreme cu legea. Deşi respectivul nu are permis auto, se pare că apetitul său de a conduce, în special maşini luxoase, nu cunoaşte limite. Astfel, povesteşte Cristian Vasile, a reuşit să închirieze trei maşini de la firma sa, prin intermediul unor interpuşi.
"Toate trei maşinile au fost avariate. Cu ultima a sărit chiar câteva borduri, trecând razant pe lângă nişte copii, în încercarea de a fugi de poliţie. Deşi pusesem la dispoziţie organelor abilitate toate informaţiile necesare despre individ şi le oferisem câteva strategii necesare pentru a-l prinde, fără a fi avariată vreo maşină şi fără a fi puse în pericol vieţile oamenilor, acesta a reuşit să scape, iar poliţia s-a mărginit să ne spună că au echipament şi logistică depăşite şi că nu pot concura cu maşinile pe care noi le oferim la închiriere acestor indivizi. Bineînţeles, acum este tot în libertate”, a spus Cristian Vasile.

Dosare penale şi ameninţări

Tot ce a putut face patronul firmei a fost să-i dea în judecată pe cei trei intermediari care au venit şi au închiriat maşinile. "Am formulat deja plângeri penale pentru că este infracţiuni şi să acorzi maşina unei persoane fără permis şi avocatul nostru deja a depus şi acţiuni în civil împotriva persoanelor care au închiriat maşinile şi ne-au provocat daunele”, a adăugat patronul firmei.
Speriat probabil peste măsură de autorităţi, individul acuzat de aceste infracţiuni şi-a găsit totuşi răgazul necesar pentru a-l contacta pe Cristian Vasile şi a-i spune să şteargă de pe reţeaua de socializare postările în care apare şi numele său. Patronul spune însă că, prin intermediul altor persoane, a primit diverse ameninţări, printre care şi faptul că parcul auto al firmei o să ia foc.
În acest caz, Poliţia spune că face încă cercetări. "În cauză, a fost întocmit dosar penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă, poliţiştii desfăşurând măsurile legale pentru clarificarea situaţiei sub coordonarea unui procuror", a declarat agentul principal Crina Dragu, din partea IPJ Galaţi.

Maşină stricată şi abandonată

Un alt individ a închiriat o maşină de la firma cu pricina, după care a mers la Târgu Bujor. De acolo a trecut graniţa, pe la Oancea. "A trecut prin vamă ca prin brânză. Ne-a spus doar că a trebuit să dea 20 de euro vameşului. A mers în Republica Moldova, a alimentat cu benzină în loc de motorină, după care ne-a sunat că i s-a stricat maşina şi ne-a cerut să i-o înlocuim sau să i-o reparăm. I-am explicat că nu putem să facem treaba asta, şi că trebuie să suporte pagubele pe care ni le-a creat. A refuzat, a venit şi a lăsat maşina aici în faţă şi a plecat în Portugalia, acolo unde locuieşte”, a mai povestit Cristian Andrei.

Autoturism vândut cu acte false

Un alt client a închiriat două maşini, pe care le-a adus la timp înapoi. Cu a treia nu a mai procedat însă la fel, ci s-a dus şi a vândut-o la Curtea de Argeş, fără a deţine actele originale ale maşinii, ci doar nişte copii de facturi şi contracte de vânzare falsificate. Ne-a anunţat printr-un SMS că şeful l-a trimis în afara ţării să muncească şi că să mergem să recuperăm maşina de acolo. M-am deplasat împreună cu colegul meu, am găsit maşina după poziţia GPS şi când am ajuns aproape de sediul firmei am fost sunaţi de un comisar de la Curtea de Argeş, de la Furturi auto, şi anunţaţi că maşina noastră este declarată furată şi să oprim la primul post de poliţie să o predăm. A urmat un dosar de cercetare penală în care atât eu, cât şi angajatul meu, am fost cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar după aproximativ trei luni mi-a fost restituită maşina, procurorul clarificând situaţia şi ajungând la concluzia că proprietarul nu poate să-şi fure singur bunurile”, a adăugat, ironic, proprietarul firmei.

Citit 18790 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2017 00:19

9 comentarii

 • postat de FocusRent Miercuri, 23 August 2017 11:23 Link la comentariu
  0
  6

  Chiar ca e Vestul Salbatic la Galati! Oamenii astia is permit orice! Pot sa vanda si sa inchirieze orice masina, ca nu ii intreaba nimeni de sanatate

  Raportează
 • postat de Call Cops Joi, 17 August 2017 12:46 Link la comentariu
  5
  22

  Mie scarba de toti cei care mai iau apararea prin emisiuni televizate acestor paraziti sociali numiti politisti. Nimic nu fac. Pute pamantul sub ei de lene si de dorinta de a se duce acasa cu salariul fara sa faca absolut nimic

  Raportează
 • postat de ,,este infracţiuni şi să acorzi maşina unei persoane Joi, 17 August 2017 11:52 Link la comentariu
  3
  7

  Daaa ... astea este infractiuni ! Nu mai acordati masini la persoane ... e pacat!

  Raportează
 • postat de ulise Joi, 17 August 2017 09:08 Link la comentariu
  12
  13

  Mare chestie... tre sa fii prost sa crez i ca dom patron nu stia la ce riscuri se expune cand deschide o astfel de afacere.
  Cand deschizi in general o afacere te informezi inainte cu privire la riscuri si pui in balanta: atata risc sa pierd, atata pot sa castig. Daca ies pe plus dau drumu, daca nu ma reprofilez.
  Tre sa fii copil sa crezi ca rezisti intr-o asemenea afacere daca nu esti in blat cu lumea interlopa mai ales cand ai o marfa "perisabila" cum sunt masinile care oricand pot "lua foc" sau "face pana".
  Unde mai pui ca e de bun simt sa-ti asiguri flota pentru "situatii neprevazute".
  Cand traiasti in tara lu' Unchiu' Da-mi! si vrei sa faci bani ai doua variante: ori esti interlop (includem aici si sefii unor institutii publice) ori cotizezi la interlopi.

  Raportează
 • postat de Teutonul Joi, 17 August 2017 08:49 Link la comentariu
  3
  12

  Țara PROSTULUI SĂLBATIC, asta e. Unii nu-și fac treaba că sunt deochiați de ochiul dreacului sau sunt slab pregătiți.
  Și ne mirăm de ce nu avem o țară ca afară...

  Raportează
 • postat de radu Joi, 17 August 2017 08:13 Link la comentariu
  4
  12

  suntem o tara de hoti si de nemernici

  Raportează
 • postat de rastigniti si jupuiti de vii Joi, 17 August 2017 07:34 Link la comentariu
  2
  13

  sincer , a-mi pare foarte rau de situatia ta si a neghiobilor care ti-au provocat-o . acestia a-si merita soarta cainilor in lant.. cocalari cu lanturi la gat si bemweuri care nu stiu sa lege doua cuvinte si nu au o chifla in stomac , doar aere de paris si londra. stau in apartamente cu chirie , anl-uri si foste camine muncitoresti cu parabole la fiecare geam de parca spui ca se pregatesc sa prinda sateliti din zbor si asteapta cisterna cu apa sa aiba cu ce sa se spele dupa o zi de trandaveala si poate au reusit sa pacaleasca pe unul si pe altul.

  Raportează
 • postat de Bula Joi, 17 August 2017 06:43 Link la comentariu
  5
  14

  Multumiti parlamentului romaniei. Cei mai competenti oameni si cei mai prost platiti. Bine ca nu te-a pus anaf sa platesti impozit cand ti-ai recuperat masina.

  Raportează
 • postat de Gore Trandafir Joi, 17 August 2017 02:55 Link la comentariu
  10
  6

  Asa si?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.