„Redresare și reziliență să fie, dar să știm cum”

„Redresare și reziliență să fie, dar să știm cum”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Europarlamentarul gălățean Dan Nica a solicitat Guvernului României transparentizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și a tuturor observațiilor Comisiei Europene, a planului întocmit pentru primirea avansului solicitat din PNRR în acest an și strategia concretă pentru categoriile sociale din România, precum și pentru mediul privat.

„Fondurile europene alocate prin PNRR reprezintă o oportunitate majoră pentru economia României, care ar trebui să vizeze schimbarea în bine a vieții cetățenilor. Ce știm de la fostul ministru al Fondurilor Europene este că Planul de Reziliență și Redresare cuprinde «zeci de legi, sute de reforme și de investiții», dar nu știm concret și ce formă vor lua ele”, a explicat europarlamentarul.

Acesta a arătat că, în lipsa prezentării întregii documentații, ”reformele” PNRR ar putea să ascundă, în fapt, un plan de austeritate pentru anul 2022 sau asumarea ”orbește” a unor angajamente imposibil de respectat, ceea ce ar duce, în final, la pierderea fondurilor europene puse la dispoziție prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

„România ar fi avut nevoie urgentă de un plan economic de redresare care să răspundă nevoilor reale ale economiei și ale oamenilor. Lipsa transparenței va încetini procesul de implementare și absorbția, punând în pericol alocarea fondurilor”, a mai spus eurodeputatul.

Citit 4335 ori Ultima modificare Marți, 14 Septembrie 2021 15:40

6 comentarii

 • postat de Intreb
  Miercuri, 29 Septembrie 2021 17:51
  72.83.146.***
  Chiar nu vreti, sa dispara , fotografia sinistrului personaj????ce mi strica zilnic diminetile….
  0
  0
  Raportează
 • postat de GOGU FIROSCOSUL
  Luni, 20 Septembrie 2021 15:31
  5.13.238.***
  FOARTE INTERESANT,chiar nimeni nu a dat like la comentarii,o fi intamplator sau nu s-a putut din varii motive?
  0
  0
  Raportează
 • postat de toto
  Joi, 16 Septembrie 2021 19:14
  72.83.146.***
  Nu vrei sa ne spui si ce averi ai acumulat tu si familia, cu nunti facute in grecia, mai la dos de prostime si cate multe altele, astea dupa ce ai plecat de la posta????
  Te ai pitit la Bruxeles si mai arunci cate o pastila, sa vada prostimea ca esti activ…cat credti ca o sa mai prostiti lumea, ciume rosii?????
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Joi, 16 Septembrie 2021 16:09
  5.13.166.***
  Mai nene,mai lasa si altuia locul dumitale,poate face ceva benefic pentru tara asta ,de vorbe si promisiuni psd-iste suntem satui,bre,ne lasi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Miercuri, 15 Septembrie 2021 15:10
  86.124.204.***
  ..." Nu stiu altii cum sunt "...Dar pe mine ma incearca o cumplita senzatie de voma la simpla vedere a acestui personaj...Asta nu inseamna ca "coledzii" domniei sale din celelalte hardauri politice sunt cu ceva mai "bredzi"...Pupa-se-ar toti in ...piata "endenpendenti"...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sila
  Marți, 14 Septembrie 2021 18:59
  72.83.146.***
  Mai arunci cate o bomba de la Bruxeles, sa nu se creada ca chiar dormi pentru zecile de mii de euro cei incasezi lunar pentru a ,,reprezenta,, si ,,promova,, interesle tarii….o faci la lel cum ai facuto si in tara…tescheleaua personala, dupa care potopu…..
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.