„Redresare și reziliență să fie, dar să știm cum”

„Redresare și reziliență să fie, dar să știm cum”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Europarlamentarul gălățean Dan Nica a solicitat Guvernului României transparentizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și a tuturor observațiilor Comisiei Europene, a planului întocmit pentru primirea avansului solicitat din PNRR în acest an și strategia concretă pentru categoriile sociale din România, precum și pentru mediul privat.

„Fondurile europene alocate prin PNRR reprezintă o oportunitate majoră pentru economia României, care ar trebui să vizeze schimbarea în bine a vieții cetățenilor. Ce știm de la fostul ministru al Fondurilor Europene este că Planul de Reziliență și Redresare cuprinde «zeci de legi, sute de reforme și de investiții», dar nu știm concret și ce formă vor lua ele”, a explicat europarlamentarul.

Acesta a arătat că, în lipsa prezentării întregii documentații, ”reformele” PNRR ar putea să ascundă, în fapt, un plan de austeritate pentru anul 2022 sau asumarea ”orbește” a unor angajamente imposibil de respectat, ceea ce ar duce, în final, la pierderea fondurilor europene puse la dispoziție prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

„România ar fi avut nevoie urgentă de un plan economic de redresare care să răspundă nevoilor reale ale economiei și ale oamenilor. Lipsa transparenței va încetini procesul de implementare și absorbția, punând în pericol alocarea fondurilor”, a mai spus eurodeputatul.

Citit 4481 ori Ultima modificare Marți, 14 Septembrie 2021 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.