Proiectanţi pentru Faleza Dunării şi Valea Ţiglinei
Foto: Marian Calestru

Proiectanţi pentru Faleza Dunării şi Valea Ţiglinei
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Asocierea Expert Project Team SRL Iași - Arhideskvision SRL Galați - AMG Lorem Consult SRL Galați a câştigat contractele licitate de Primăria Galaţi pentru proiectele de modernizare a Falezei Dunării şi Văii Ţiglinei. Misiunea acestei asocieri va fi ca, în termen de opt luni, să realizeze proiectele tehnice şi documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru cele două obiective.

Potrivit Primăriei, pentru obiectivul "Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de la Faleza Dunării", valoarea contractului este de 1.621.038 de lei fără TVA. Iar pentru "Reabilitare și refuncționalizare teren degradat Valea Țiglinei", valoarea contractului este de 825.000 de lei fără TVA.

"Sunt pași importanți pentru ca Faleza Dunării și Valea Țiglinei să devină pe viitor spații moderne și atractive pentru petrecerea timpului liber. Astfel, Faleza Dunării va îmbina un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă, pe lângă multe alte posibilități de relaxare. În ceea ce privește Valea Țiglinei, se urmărește amenajarea peisagistică a întregului areal, cu trasee pentru diverse sporturi, locuri de joacă și multe altele pentru petrecerea timpului liber în mod activ", transmite Primăria Galaţi, într-un comunicat de presă.

Trebuie spus că ambele proiectări sunt finanţate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, iar scopul este acela de a obţine, pentru execuţia lucrărilor, bani europeni în următorul exerciţiu financiar.

Citit 5245 ori Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.