Pe SEAP, în săptămâna 13-19 iunie, licitații pentru Aeroport și drumul expres Galați-Brăila-Autostrada A2

Pe SEAP, în săptămâna 13-19 iunie, licitații pentru Aeroport și drumul expres Galați-Brăila-Autostrada A2
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Brăila și Galațiul au mai multe șanse să atragă investiții, inclusiv din fonduri europene, dacă își promovează împreună proiectele, au arătat, în cadrul unei conferințe de presă comune, la Strasbourg, europarlamentarii Dan Nica și Mihai Tudose.

”Noi vrem să intrăm într-o zonă de competitivitate, pe tot ce înseamnă producție agricolă și industrială pe zona Galați-Brăila, iar pentru asta avem nevoie de infrastructură de transport. Aceasta poate face diferența în ceea ce înseamnă structura de costuri, între a fi sau a nu fi competitiv”, au arătat parlamentarii.

Aceștia au precizat că Podul peste Dunăre și drumul expres Galați–Brăila au atras interesul investitorilor, fiind companii care au făcut pași concreți în pregătirea unor centre logistice sau de producție în regiune.

”Săptămâna viitoare (13–19 iunie, n.r.) va fi urcat pe SEAP studiul de fezabilitate pentru două proiecte importante. Primul dintre ele se referă la Drumul expres ce va fi construit pe ruta Galaţi - Brăila - Slobozia (Ialomiţa) - Drajna - Autostrada A2 - Chiciu (Călăraşi), iar al doilea se referă la aeroportul din județul Galați”, a anunțat europarlamentarul Dan Nica.

Drumul expres este rezultatul unui protocol de colaborare între CNAIR şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară înfiinţată de către Consiliile Judeţene din Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Proiectul aeroportului din județul Galați, ce ar urma să se bazeze în special pe zborurile cargo, este sprijinit și de administrația publică din Brăila.

”A fost <șoc și groază> pentru unii, când au văzut că Brăila și Galațiul își susțin reciproc proiectele”, a punctat europarlamentarul Mihai Tudose.

Zona Galați–Brăila este a doua aglomerare urbană după București, însă timp de foarte mulți ani, din cauza orgoliilor locale, această oportunitate în atragerea de investiții a fost prea puțin valorificată.

Citit 14669 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.