Bani europeni pentru construcția unui pod nou la Ungheni

Bani europeni pentru construcția unui pod nou la Ungheni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că a elaborat și depus aplicația de finanțare pentru proiectarea și execuția unui pod la Ungheni, în vederea obținerii unui grant alocat prin CEF-T-2022-MILMOB - CEF 2 Transport - Adaptarea rețelei rutiere TEN-T la utilizarea duală civilă-apărare, Pachetul Mobilitate Militară. Acest pachet se referă la adaptarea infrastructurii de transport pentru a permite deplasarea trupelor și echipamentelor militare.

Obiectivul specific este proiectarea și realizarea unui pod cu 2x2 benzi de circulație, precum și a infrastructurii de acces necesare, pentru utilizarea duală a infrastructurii de transport, în vederea îmbunătățirii mobilității atât civile, cât și militare. Lungimea totală a podului, punctului transfrontalier și locurilor de parcare adiacente este de 1.000 m, din care lungimea podului este de 261,20 m. Proiectul mai include și realizarea unui tronson de autostradă cu 2x2 benzi de circulație, cu lungimea de 0,5 km, care va asigura funcționalitatea și independența podului până la finalizarea integrală a autostrăzii Târgu Mureș - Târgu Neamț - Iași - Ungheni.

Valoarea totală a proiectului este de 33.038.883 de euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 16.486.604 euro (valori fără TVA). Data de începere a proiectului este iunie 2023, iar durata - 43 de luni.

Citit 3470 ori Ultima modificare Luni, 03 Octombrie 2022 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.