Proiecte pentru digitalizarea unităților sanitare gălățene

Proiecte pentru digitalizarea unităților sanitare gălățene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această perioadă, Consiliul Județean (CJ) Galați are în vedere, prin acorduri de parteneriat, digitalizarea activității unităților sanitare din subordine, proiectele de acest gen beneficiind de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - Componenta C7, Transformare digitală. Astfel de investiții au primit "undă verde" în urma aprobării printr-un ordin al ministrului Sănătății din data de 7 iulie 2023, iar implementarea lor ar trebui să se producă până cel târziu în luna iunie 2026.

Concret, la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", proiectul vizează dezvoltarea unor module informatice noi, care să deservească activitatea prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații, și echipamente conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri și dezvoltarea de aplicații informatice aferente.

Implementarea proiectului ar conduce la reducerea timpilor de colectare a datelor, scăderea timpului de procesare și accesare a datelor, reducerea timpului de așteptare pentru a beneficia de asistență medicală, reducerea inegalităților în materie de sănătate pe criterii sociale, teritoriale și economice, îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru lucrătorii medicali și diminuarea barierelor și a decalajelor în ceea ce privește accesul la asistență medicală.

În cadrul acestui proiect, lider de parteneriat este Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", iar CJ este partener. Bugetul total al proiectului este de 5.873.403,39 lei, valoarea acestuia fiind asigurată 100% prin PNRR. Totuși, vor fi asigurate cheltuielile conexe (suplimentare) în cazul în care acestea vor fi necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime.

Proiecte similare au fost inițiate și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Cuv. Parascheva", Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, dar și pentru Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, cu mențiunea că, în cazul ultimei unități sanitare, titulatura prevede implementarea unui sistem informatic integrat pentru digitalizarea activității.

În total, discutăm despre investiții în valoare de aproximativ 20,59 milioane de lei, iar concretizarea acestora presupune, mai întâi, transpunerea lor în hotărâri, la proxima ședință ordinară a CJ Galați, de miercuri, 23 august.

Citit 1198 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 08:30

2 comentarii

  • postat de Ganditorul
    Luni, 21 August 2023 09:22
    95.77.107.***
    Incerc sa-mi imaginez ce poate face DNA daca intra in CJ Galati si alte entitati asociate cu scopul realizarii competentelor nu cu solicitari de sedii si facilitati...Ca doar nu o dura o vesnicie pana se va gasi un sef cu oua!
    0
    0
  • postat de Nicolau
    Luni, 21 August 2023 08:58
    86.124.203.***
    Visăm frumos, visăm românește.... Managerul spitalului județean știe problemele curente cu care ne confruntăm când apelăm la serviciile medicale ale unității pe care o conduce?
    Programările la cardiologie, chirurgie vasculară pentru 2023 nu mai sunt posibile, iar pentru 2024 nu se știe când încep.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.