Comuna Valea Mărului, Județul Galați, în calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului „Dotarea Școlii Gimnaziale "Doamna Nica" Valea Mărului - NEWSCHOOL”

Comuna Valea Mărului, Județul Galați, în calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului „Dotarea Școlii Gimnaziale "Doamna Nica" Valea Mărului - NEWSCHOOL”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

 

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Începere proiect

 Comuna Valea Mărului, Județul Galați, în calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului Dotarea Școlii Gimnaziale "Doamna Nica" Valea Mărului - NEWSCHOOL”- cod F-PNRR-Dotari-2023-0330, ca urmare a semnării contractului de finanțare cu numărul 686 DOT⁄2023 din 04 august 2023.

Finanțarea este acordată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație - Reforma 4.

Proiectul Dotarea Școlii Gimnaziale "Doamna Nica" Valea Mărului - NEWSCHOOL”- cod F-PNRR-Dotari-2023-0330 are o durată de implementare de 13 luni, desfășurându-se în perioada 07 august 2023 – 31 august 2024, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 524.435,62 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR în cuantum de 440.702,20 lei și valoare TVA eligibilă în cuantum de 83.733,42 lei.

Obiectivele principale ale proiectului vizează:

  • Dotarea cu echipamente digitale, dispozitive și echipamente tehnologice a unui laborator de informatică,
  • Dotarea cu echipamente TIC a 10 săli de clasă, astfel: 5 săli de clasă pentru elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Doamna Nica" Valea Mărului și 5 săli de clasă pentru preșcolari din cadrul Grădinițelor cu program normal nr. 1 respectiv nr. 2 Valea Mărului,
  • Dotarea cu mobilier a 10 săli de clasă, astfel: 5 săli de clasă pentru elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Doamna Nica” Valea Mărului și 5 săli de clasă pentru preșcolari din cadrul Grădinițelor cu program normal nr.1 respectiv nr. 2 Valea Mărului,
  • Dotarea cu materiale didactice specifice a unui laborator școlar - Laborator Științe,
  • Dotarea cu mobilier specific și materiale specifice pentru un cabinet școlar - Cabinet Didactic,
  • Dotarea cu mobilier specific și materiale specifice a unui cabinet de asistență psihopedagogică,
  • Dotarea cu mobilier și echipamente a unei săli de sport.

 Implementarea proiectul Dotarea Școlii Gimnaziale "Doamna Nica" Valea Mărului - NEWSCHOOL” - cod F-PNRR-Dotari-2023-0330 va conduce la atât la asigurarea unei educații de calitate pentru un grup țintă format din 261 de elevi și 25 de cadre didactice, cât și la asigurarea un proces educațional de calitate, eficient și incluziv.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la:

Primăria Comunei Valea Mărului

Persoana de contact: Doca Virgil  

Telefon: 0236863400

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

(P)

Citit 5048 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2023 09:27