Finalizarea proiectului “COMPLEX MULTIFUNCȚIONAL PENTRU ACTIVITĂȚI DIDACTICE ȘI SPORT ÎN SAT VALEA MĂRULUI, COM VALEA MĂRULUI, JUD GALAȚI

Finalizarea proiectului “COMPLEX MULTIFUNCȚIONAL PENTRU ACTIVITĂȚI DIDACTICE ȘI SPORT ÎN SAT VALEA MĂRULUI, COM VALEA MĂRULUI, JUD GALAȚI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                       20.12.2023

Finalizarea proiectului “COMPLEX MULTIFUNCȚIONAL PENTRU ACTIVITĂȚI DIDACTICE ȘI SPORT ÎN SAT VALEA MĂRULUI, COM VALEA MĂRULUI, JUD GALAȚI”

Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Valea Mărului, anunță finalizarea proiectului “COMPLEX MULTIFUNCȚIONAL PENTRU ACTIVITĂȚI DIDACTICE ȘI SPORT ÎN SAT VALEA MĂRULUI, COM VALEA MĂRULUI, JUD GALAȚI”, cod SMIS 124821.

Proiectul a fost implementat prin intermediul contractului de finanțare 5961/30.09.2020, încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar, fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 : Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 : Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Durata de implementare a proiectului este de la data 17.03.2018 până la data 31.12.2023, valoarea totală fiind de 16.143.675,07 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 11.844.634,16 lei, din care 10.273.407,19 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

Creșterea accesului, calității și a atractivității educației, contribuind la creșterea ratei de participare la diferite niveluri de educație, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Construirea complexului va conduce la creșterea calității infrastructurii de educație, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a îmbunătățirii participării populației școlare la procesul educațional. Luând în considerare acești factori, putem concluziona că investiția în infrastructura educațională din localitate va avea un impact pozitiv semnificativ asupra formării și dezvoltării tinerei generații, impact care se va menține în mod durabil pe termen mediu și lung.

Astfel, în urma implementării proiectului a fost obținut rezultatul asumat privind înființarea unei clădiri noi, moderne si dotate, cu regim de înălţime D+P+2E, care să răspundă tuturor necesităților actuale, tuturor exigențelor impuse atât prin normativele naționale, cele europene, cât și prin cerințele și nevoile beneficiarului. Îndeplinirea rezultatului asumat a contribuit la îndeplinirea obiectivului general al proiectului, precum și la atingerea obiectivelor specifice și a indicatorilor asumați în cadrul proiectului.

În ceea ce privește impactul investiției la nivelul comunei Valea Mărului, îndeplinirea rezultatului asumat conduce la asigurarea unui proces educațional de calitate, eficient și incluziv.

Informaţii suplimentare se pot obţine la:

Tel: 0236/863 400; Fax: 0236/863 444

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 (P)

Citit 915 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2023 16:08