CAMPANIE VL. CUM SCOATEM DROGURILE DIN LICEE

CAMPANIE VL. CUM SCOATEM DROGURILE DIN LICEE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Dacă înainte de '89 tinerii abia dacă auziseră despre existenţa drogurilor, acum orice elev din orice liceu, chiar şi de la cele cu ştaif, îţi poate povesti că are un prieten, sau că a discutat cu un coleg care a "fumat" ceva. Şcoala nu dispune de mijloacele necesare pentru a combate şi preveni eficient consumul de droguri şi spiceuri, regulamentele fiind prea permisive, iar personalul specializat prea puţin. Traficul şi consumul de etnobotanice iau amploare mai ales printre elevi, iar legislaţia este din ce în ce mai permisivă. Efectele sunt devastatoare, consumatorii ajungând chiar să se sinucidă. Traficanţii reuşesc să ajungă din ce în ce mai uşor la consumatori, marea lor majoritate fiind elevi. Mai grav este că de la consum la trafic este doar un pas.

Când salvarea vine la liceu, din cauza drogurilor

Părinții nu ajută, iar școala nu are suficiente pârghii

Efectele sunt devastatoare pentru un dependent de etnobotanice

Un consumator se transformă ușor în traficant  

 

 

Citit 3755 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2018 22:03

7 comentarii

 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Joi, 01 Noiembrie 2018 11:20
  5.13.153.***
  DROGURILE sunt un IAD,catre care nici nu trebuie macar sa privim,sa deschidem cat de putin usa!!!DEJA au aparut si la noi probleme cu drogurile?DAR CAND JUDECATORII au legalizat consumul de etnobotanice,unde le-a fost inteleapta minte,nu stiau ce consecinte devastatoare are consumul de droguri?Unii au aruncat piatra,HAI FRATILOR SA TRAGEM IARBA PE NAS,CA ASA-I MODA,altii acum,SCOALA,POLITIE,SOCIETATE ,IN GENERAL,CAUTA SOLUTII SA SCOATA DROGURILE DIN SCOLI,sa scoata piatra aruncata din inconstienta rauvoitoare a altora!!!...DACA, DOAMNA EUROPA NE VREA CU ACCES LA DROGURI,OBEDIENTI,FACEM LEGI PERMISIVE,ne vrea insa si cu casatorii intre homosexuali,curand le vom avea si pe acelea...UNDE ESTE DEMNITATEA ,PUTEREA DE A SPUNE NU ,ATUNCI CAND NU NE CONVIN UNELE LUCRURI???APOI,CONSIDER ca unica modalitate de a limita consumul de droguri,pana la inexistenta,in multe cazuri,este.....EDUCATIA,EDUCATIA DIN FAMILIE,IN PRIMUL RAND ,DIN SCOALA,DIN SOCIETATE!!!EDUCATIA FACE DIFERENTA,UNII VOR STRALUCI IN DEPLIONATATEA FACULTATILOR MINTALE SI APTITUDINILOR FIZICE ,FACAND ,UNII ,LUCRURI DE ADMIRATIA INTREGII LUMI,ALTII SE VOR NENOROCI,INDOBITOCITI SI DISTRUSI DE ACEASTA PATIMA NEFASTA ,DROGUL!!!FIECARE VA ALEGE,PE PIELEA LUI ,SE INTELEGE!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  0
  8
  Raportează
 • postat de v.t.
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 20:47
  89.137.137.***
  Trebuie sa ne opunem cu toata forta si puterea ca tara noastra sa nu fie invadata de droguri de orice fel. Drocul inseamna moarte, crima, frut, violenta. La asta se va ajunge. Un drogat nu stie ce face si poate sa omoare fara motiv. Puteti fi chiar voi sau familia voastra sau o ruda. Toti trebuie sa ne opunem drogurilor. Unde vedeti ceva suspect sa anuntati imediat.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Remus
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 12:57
  82.137.14.***
  Drogurile sunt de când eLumea Nici O Țară nu a reușit ERADICAREA DROGURILOR chiar dacă a introdus Pedeapsa cu Moartea Dacă se face că in CANADA se poate face un control de către Stat
  0
  2
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 11:05
  82.137.15.***
  Mă repet...

  Americanii au o vorbă FOLLOW THE MONEY !

  Ca părinte trebuie să ştii câţi bani să dai copilului şi pe ce îi cheltuie.

  Este principala măsură, restul sunt adiacenta.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Sandu
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 08:26
  109.100.103.***
  Sincer Bravo Viata libera.Aceasta este menirea unei adevarate prese.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Vasilica
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 07:19
  79.116.106.***
  Drogurile vor disparea atunci cand nu le va mai cere nimeni. Daca exista cerere, va exista si oferta. N-am reusit noi sa scapam de tigarile de contrabanda...cum vom scapa de droguri? E necesara o informare cat mai buna a copiilor inca de la gimnaziu, dar o informare serioasa, gandita de psihologi, nu facuta de politistul de la sectie, care nu le poate spune decat ca drogul e ilegal si le face rau.... Si familia trebuie implicata. Informarile ar trebui sa se faca cel putin de 2-3 ori pe an, nu o data la cativa ani cum e acum. Scopul e sa se descurajeze cat mai mult consumul. Faptul ca ai putea impiedica prin controale patrunderea drogurilor in scoli e o utopie probabil si in America, daramite in Romania noastra care e la ani-lumina in urma ca tehnologie, logistica, cultura etc. De legislatie si de aplicarea efectiva a ei nu cred ca are rost sa mai discutam. Din pacate cred ca in acest moment si in urmatorii 30 ani scoala noastra nu va reusi sa faca ceva in aceasta privinta (a educatiei in general si a drogurilor in special). Prin urmare, baza e la parinti. Scuzati-mi realismul...
  0
  9
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 06:48
  89.136.76.***
  Ce e asa mare scofala? Paznicul ala sta degeaba? De ce ii platiti salariu? Ce pazeste? Ala trebuie sa isi faca datoria: Sa verifice pe oiricine intra.. Are carnet de elev eliberat de scoala respectiva intra. Nu are nu intra. In plus. Sa ii faca perchezitie corporala ca la aeroport si apoi sa intre. Ii gaseste droguri? Il retine si cheama politia. Plus comunica profesorului diriginte sau directorurului situatia si va fi pedepsit cu exmatriculare.
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.