Răzvan vrea în sânul lui Avram

Răzvan vrea în sânul lui Avram

Ilustraţie: Monzanette
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
6 comentarii

Sindromul năşismului via Durbacă vrea să lovească din nou. Dar şi de data asta, indiferent cum vor decide sorţii politici, victima va fi chiar finul Răzvan al fostului secretar de partid comunist.

După ce s-a despărţit sărind pe geam de fostul său loc de muncă, Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Răzvan Avram a rămas cu melancolia Dunării şi a culturii. Pe prima şi-a ostoit-o trântind două pontoane-restaurant la malul şi-aşa obidit de gunoaie al fluviului, asfaltând şi vreun sfert de hectar de faleză îndiguită fără ca Apele Române să aibe vreo obiecţie.

Cât priveşte cultura, dorul de ea i-a rămas nepotolit, aşa încât a încercat să se înfingă fix în fruntea Teatrului Dramatic şi de Marionete, în baza sforilor trase de potentul său naş pecist. Teatrofilii s-au opus însă cu vehemenţă, la conducere a fost adus un actor în carne şi oase, măştile râsu-plânsu' rămânând doar pe frontispiciul teatrelor reunite.

Cultura însă tot nu-i dă pace şi Avram  se pregăteşte să ia în custodie culturile. E drept, agricole, dar aducătoare de multe plăţi şi intervenţii băneşti, prin APIA. Dacă nu va fi uns, Avram va rămâne la micile lui satisfacţii din mici şi bere. Dacă va fi, atunci să te ţii!

Probabil că Avram priveşte bucolic peisajul din Muzeul Satului şi crede că poţi uşura şi bugetul agricultorilor de sute de mii de euro iar ei să nu zică nici muu! Dar s-ar putea să aibă mult de furcă, coasă şi ciomag cu nemulţumiţii de întârzierea subvenţiilor la hectar. Ţărani adevăraţi, majoritatea n-au văzut pe dinăuntru vreun sex shop şi nu se opresc în faţa unei bariere proaspăt revopsite din nuanţe de pecist culturnic în tentă de uselist la culturi.

Cultivatorul necultivat

Citit 9750 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 19:33

6 comentarii

 • postat de .... Socrate bandu-si cucuta... Marți, 12 Februarie 2013 23:44 Link la comentariu
  0
  0

  un sentiment cumplit,de neputinta. asta simt si resimt.durbaca a fost atat de toxic pentru agonicul Galati .canalii ca b ciuca, picu roman, acest razvan avram, altii...nu inteleg cum s-au putut asocia cu licheaua batrana..i-a unit sentimentul de clan -hotesc.acestui oras de patibulari un deputat anusu mundi ii trebuia.l-a gasit in pintea paslaru.santem toti?nu, nu suntem. da, asata-i fatalitatea.si toate acestea pentru ca pe la sfarsitul anilor '50, un personaj sinistru, gh.ghi. dej ,a hotarat sa construiasca un mare combinat siderurgic.gandacii devoratori au plecat in cohorte catre orasul speriat.acestia s-au reprodus -mediul umed a fost benefic,; inca-i propice..iata-i azi , devora ...encore et encore..restul gandacilor , sug si plescaiesc , nesatui, din pensia, pe care au visat-o inca din ziua cand si-au parasit satul.nici oraseni dar nici tarani, acestia vor vota pe durbaca ,ciuca,paslaru and co cu lejeritatea cu care sparg seminte in fata blokului bolsevic.nu au nimic si pe nimeni.sunt ultimii morti ..nerevendicati.. au dat urmasi;ei sunt inextirpabili.

  Raportează
 • postat de nostalgic dupa ziarul din anii `90-2000 Marți, 12 Februarie 2013 23:04 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule autor -, tot asa semnezi si pe statul de plata, cu liniuta? Dupa parerea mea, ar trebui sa fie numai liniute in dreptul numelui dv, daca il aveti, la cat de bine scrieti. De cand este o rusine in Romania sa muncesti, sa investesti, sa platesti taxe la stat? V-ati documentat bine ce au fost unii dintre angajatii ziarului, acum la varf, in conducere, inainte de a deveni mari lupi moralisti?

  Raportează
 • postat de slujbas Marți, 12 Februarie 2013 22:28 Link la comentariu
  0
  0

  E clar ca sunteti platiti sa atacati persoane pe care probabil le cunoasteti de prin auzite, dar hotarati-va, cadeti de acord, ziaristii de ieri cu cei de azi, informati-va mai atent si apoi dati. Acest ziar are o singura tinta....Durbaca, pentru ca a fost printre putinii candidati care nu si-a facut campanie electorala prin ziarul vostru, nu a cotizat. La cum scrieti, cu foarte multe greseli gramaticale si cat de prost va informati, s-ar putea sa nu va mai citeasca nimeni.

  Raportează
 • postat de adrian Marți, 12 Februarie 2013 16:29 Link la comentariu
  0
  0

  APIA (Agentia de plati in agricultura) inseamna bani multi chiar bani europeni.Bani la care pofteste se pare Durbaca prin finul Avram (total paralel cu domeniul agricol).Va mananca de un dosar in viitor(deturnari de fonduri,trafic de influenta).Suntem cu ochii pe voi.Cine rade la urma rade mai bine

  Raportează
 • postat de tractorist-agricultor Marți, 12 Februarie 2013 12:08 Link la comentariu
  0
  0

  sa va fie rusine capii ai uselistilor ca ne aduceti conducatori in deconcentratele pentru agricultura oameni de tot rasul ce le au cu pamantul si cu lucratul lui doar faptul ca calca pe el. baaaaaaaaaaaaaa nu va este frica ca va bate Dumnezeu pt bataia voastra de joc.
  cautati baaaaaaaaaa nenorocitilor oameni ce traiesc din pamant si s-au pregatit sa lucreze pamantul sa creasca animale si sa faca mancare.
  treziti-va odata, reveniti la realitate ca va baga lumea iar de unde ati venit dupa 10ani ,in opozitie.

  Raportează
 • postat de jos nepotismul Marți, 12 Februarie 2013 09:47 Link la comentariu
  0
  0

  eu am votat usl

  daca puneti persoane dubioase in functii o sa aveti soarta celor de la pdl.

  noi speram sa nu repetati greselile celor de la pdl , pentru ca vom vota congolezi daca ne dezamagiti

  este mai important sa puneti oameni de valoare decat sa satisfaceti o pofta a cuiva care starneste manie. si sa nu credeti ca vom uita. o sa tinem minte si o sa va aducem aminte daca faceti la fel ca pdl-ul.

  intelegem unele aranjamente de partid, dar nu nasi cumetri si nepoti. oamani valorosi din partid

  nenea asta care se da bun la salarii mari sa isi faca sex-shop politic si pe noi sa ne lase in pace.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.