Șomerii gălățeni, față în față cu angajatorii. Piaţa muncii, la momentul adevărului

Șomerii gălățeni, față în față cu angajatorii. Piaţa muncii, la momentul adevărului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Vineri dimineață, începând cu ora 8.45, în Galați și Tecuci se desfășoară Bursa generală a locurilor de muncă.

Este prima bursă organizată după doi ani de pandemie și, totodată, un nou episod al "bătăliei" ofertelor de muncă. Vom vedea cu acest prilej în ce măsură pretențiile gălățenilor aflați în căutarea unui loc de muncă se potrivesc cu cele ale firmelor care vor să angajeze.
La bursa din acest an s-au înscris, până joi după-amiază, 48 de firme care caută angajați. Cele mai multe sunt din municipiul Galați, 34, care oferă și cele mai multe locuri de muncă, aproximativ 800. Adunându-le și pe cele peste 100 de oferte din Tecuci, reiese că la bursă vor fi oferite undeva aproape de 1.000 de locuri de muncă. Puține - dacă ne gândim că numărul total al șomerilor gălățeni este de peste 10.000 de persoane; foarte multe - dacă ținem cont că, într-o zi normală, oferta AJOFM este, în medie, de circa 200 de joburi.
Aproape 1.000 de locuri de muncă înseamnă, totuși, că măcar o parte dintre șomerii gălățeni și-ar putea găsi de lucru. Totodată, bursa este un prilej de a sonda piața locală a muncii pentru cei care au deja un serviciu, dar caută și altceva.
Bursa locurilor de muncă se desfășoară, simultan, la Galați, în Sala Pașilor Pierduți a Universității "Dunărea de Jos" din strada Domnească (în holul mare), și la Tecuci, în sediul ALOFM din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, Bl. A2, parter.
Participarea la acest eveniment este gratuită.

Citit 2846 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 00:05

2 comentarii

 • postat de Alexutz
  Marți, 24 Mai 2022 13:07
  5.2.205.***
  Nu toti care vin acolo nu au loc de munca deloc, poate cineva vine sa aspire la ceva mai mult decat ce are dar pleaca debusolat direct.

  Pai daca matale esti de acord sa fii bataia lor de joc pe 1800 de lei este problema ta. De alde tine au nevoie patronii.....
  0
  1
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Vineri, 20 Mai 2022 15:30
  86.124.201.***
  Ce m-am cam saturat si de ifosari dintrastia care comenteaza salariile. Da e adevarat sunt mici (chiar si eu am la 1800-1900 in mana) dar decat DELOC ? Stam si ne plangem da nici nu miscam un pai. Hai macar sa inceapa toti cu cat gasesc si la o eventuala oportunitate de mai bine ,pac transfer. Dar nuuu e mai bine pe hate ,mate goale ,scoala,studii experienta ioc da vrem direct mii de euro. LA MUNCA BAAAA!!!
  9
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.