Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

 

Norvegia, Austria, Republica Cehă şi Belgia sunt ţări care oferă locuri de muncă pentru care pot aplica şi românii, fiind căutaţi ingineri, drujbişti, sudori sau lucrători în marmură, posturile din aceste ţări fiind disponibile prin serviciul european de ocupare (EURES).
Potrivit EURES, Austria are disponibile 20 de posturi de drujbist pentru tăierea şi întreţinerea copacilor în păduri şi împrejurimi.
Angajatorul austriac cere experienţă de cel puţin un an în lucrul cu drujba şi cunoaşterea limbii germane la nivel mediu-avansat. Pe lângă salariul de 1.300 de euro mai sunt asigurate cazarea (dormitor, bucătărie, maşina de spălat), echipamentul de lucru, utilaje şi consumabile, accesorii pentru lucru, autoturism pentru deplasări şi combustibil. Contractul iniţial este de şase luni, cu posibilitate de prelungire, firma precizând că doreşte o colaborare de lungă durată.
Un angajator din Praga caută 30 de sudori piese oţel, programul fiind de 40 de ore pe săptămână. Candidaţii trebuie să aibă competenţele necesare de învăţământ, să fie calificaţi secundar sau NTC cu licenţă de sudare, experienţa în domeniu constituind un avantaj. Cei interesaţi să ocupe un astfel de post trebuie să vorbească cehă, engleză, rusă sau slovacă.
Salariile oferite variază între 900 şi 1.100 euro brut/lună, la care se mai adaugă sporuri de productivitate. De asemenea, angajatorul asigură cazarea şi transportul la şi de la locul de muncă. Durata contractului de muncă este nedeterminată.
În Norvegia sunt disponibile şapte posturi de inginer (mecanică, tehnică, electrică, proces, foraj). Pentru ocuparea unui astfel de post sunt necesare studii superioare de specialitate, finalizate cu master, experienţă relevantă pe o poziţie similară cu o vechime între cini şi zece ani, precum şi cunoaşterea limbii engleze nivel avansat. Salariul oferit nu este precizat, acesta urmând să fie negociat. Durata contractului de muncă este pe perioadă nedeterminată.
Tot în Norvegia există un post de inginer control sistem disponibil, pentru care se cer studii superioare de specialitate, experienţă în domeniu minim trei ani şi cunoaşterea limbii engleze la nivel avansat. Salariul oferit este de 430.000 - 700.000 de coroane norvegiene brut pe an, perioada contractuală fiind nedeterminată.
Tot prin reţeaua EURES, Belgia anunţă două posturi pentru lucrător în marmură, calificat. Candidaţii trebuie să aibă suficiente cunoştinţe pentru a susţine o comandă de la tăiere până la finisarea pieselor, cunoştinţe în citirea planurilor, abilităţi în folosirea aparaturii, a maşinilor noi (lucru în marmură, precum şi în granit dur), disponibilitate în a lucra pe şantier şi în afara şantierului (90 la sută din timp în atelier, restul pe şantier) şi experienţă în trasarea planului de lucru. Cei interesaţi să ocupe un astfel de post trebuie să ştie limba franceză, italiană, spaniolă sau engleză la nivel conversaţional. Salariul nu este specificat, angajatorul precizând doar că poate pune la dispoziţie o maşină pentru deplasări.

Citit 2766 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

4 comentarii

 • postat de Negoescu Gheorghe Marți, 15 Ianuarie 2013 12:58 Link la comentariu
  0
  0

  Negoescu Gheorghe - OFERTA DE SERVICII ÎN DOMENIUL EXPERTIZEI CONTABILE
  Serviciu oferit
  • Ţine şi supraveghează contabilitate şi întocmeşte/ verifică şi semnează situaţiile financiare
  • Acordă asistenţă privind organizarea şi ţinerea contabilităţii;
  • Efectuează analize economico-financiare, audit financiar-contabil şi evaluări patrimoniale;
  • Efectuează expertize contabile dispuse de organele juridice / solicitate de persoanele fizice ori juridice în condiţiile lege;
  • Execută alte lucrări cu caracter financiar-contabil, fiscal, de organizare administrativă şi informatică;
  • Cenzor la societăţile comerciale;
  • Analiza risc de faliment
  • Analiza diagnostic
  • Efectuează pentru persoanele fizice şi juridice servicii profesionale care presupun cunoştinţe de contabilitate.

  Raportează
 • postat de Capaciurea Gherasim Joi, 10 Ianuarie 2013 17:21 Link la comentariu
  0
  0

  cum as putea gasi un loc de munca ca sudor in straiatate? aveti vreo adresa de mail cv ?

  Raportează
 • postat de turturica vasile Miercuri, 19 Septembrie 2012 09:08 Link la comentariu
  0
  0

  cum as putea gasi de munca ca sudor electri ?

  Raportează
 • postat de hemen cristian Marți, 10 Iulie 2012 13:28 Link la comentariu
  0
  0

  cum sa gasesc si eu un servici in afara ca sudor???pe ce site

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.