În atenţia absolvenţilor de liceu: Şcolile militare şi ale MAI caută candidaţi
Foto: Sursa foto: alba24.ro

În atenţia absolvenţilor de liceu: Şcolile militare şi ale MAI caută candidaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN) încep înscrierile pentru concursurile de admitere, atât în învăţământul postliceal, cât şi în cel universitar. Astfel, tinerii absolvenţi de liceu se pot orienta pentru o careiară în poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră sau armată.

Cei interesaţi de o carieră în poliţie au la dispoziţie 1.057 de locuri în învăţământul superior. Alte 673 de locuri sunt pentru cei care doresc să ajungă agenţi în structurile Ministerului de Interne.

Pentru a ajunge poliţişti de frontieră, absolvenţii gălăţeni pot opta pentru unul dintre cele 146 de locuri scoase la concurs la nivelul MAI special pentru Inspectoratele Poliţiei de Frontieră. Frontiera îşi poate recruta însă candidaţi şi de la instituţiile de învăţămânat ale MApN, unde există 155 de locuri speciale pentru MAI.

Oferta de şcolarizare este variată şi pentru cei care îşi doresc să ajungă jandarmi. Astfel, la şcolile militare de jandarmi, atât din cadrul MAI, cât şi din cadrul MApN, au fost scoase la concurs 475 de locuri, dintre care 182 pentru învăţământul superior şi 293 pentru învăţământul postliceal.

Absolvenţii de liceu pot face carieră şi în armată. Pentru cei care doresc să îmbrace haina militară există în total 296 de locuri la şcolile militare din Piteşti, Buzău şi Constanţa.

Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de pe site-urile MAI sau MApN sau direct la sediile respectivelor instituţii aflate în subordinea celor două ministere.


Citit 1624 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.