LOCURI DE MUNCĂ în STRĂINĂTATE/ 1.800 de posturi sunt vacante în Europa

LOCURI DE MUNCĂ în STRĂINĂTATE/ 1.800 de posturi sunt vacante în Europa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Din ultimele date statistice furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, posturile vacante puse la dispoziţie prin reţeaua EURES sunt în număr de 1.842, cele mai multe fiind în continuare oferite de Spania şi Portugalia. În aceste ţări se caută 1.200 de muncitori necalificaţi - 400 în Portugalia şi 800 în Spania, în domeniul agriculturii. Posturi pentru muncitori necalificaţi sunt disponibile şi în Germania, în centre de prelucrare a plasticului.

Devenite noul tărâm al făgăduinţei, ţări precum Norvegia sau Suedia oferă locuri de muncă pentru şomerii cu studii superioare. Astfel, în Norvegia se caută doi doctoranzi în domeniul ingineriei biomedicale, în timp ce Marea Britanie şi Irlanda doresc absolvenţi din domeniul medical.

Ungaria oferă 50 de locuri de muncă, pentru asamblarea panourilor electrice. În Cehia se caută specialişti IT (două posturi) şi şoferi de camion (50 de posturi), în timp ce în Suedia sunt 30 de posturi de mecanic auto, vopsitor auto sau tinichigiu auto.

Conform AJOFM, însă, numărul celor care pleacă anual la muncă în Europa este mic. "În 2014, au plecat în jur de 300 de persoane în străinătate prin EURES", ne-a explicat Nicoleta Harţegan, director executiv adjunct al AJOFM Galaţi.

Persoanele interesate de oferte sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, strada Domnească nr.191, etaj 1, camera 16, de luni până joi, între orele 8,00 - 16,30.

Citit 2342 ori Ultima modificare Marți, 10 Noiembrie 2015 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.