LOCURI DE MUNCĂ/ Unde poţi să munceşti în Europa. Aproape 2.000 de locuri sunt vacante

LOCURI DE MUNCĂ/ Unde poţi să munceşti în Europa. Aproape 2.000 de locuri sunt vacante
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform informării primite de la EURES România, pentru şomerii gălăţeni sunt disponibile 1.996 de posturi vacante în străinătate, dintre care o bună parte sunt adresate absolvenţilor de studii superioare în domeniul medical sau în IT şi telecomunicaţii.

Astfel, în Suedia sunt disponibile 90 de posturi pentru absolvenţii de facultate în domeniul calculatoarelor, ca dezvoltator software, programator, arhitect reţele software, dezvoltator programe Java etc.

Pentru absolvenţii de medicină sunt, în Marea Britanie, posturi de asistent medical generalist şi de infirmier.

Cea mai variată ofertă de locuri de muncă o are Germania, care se adresează mai mult şomerilor cu studii medii. Aceştia pot aplica pentru posturi de sudor, agent de pază, şofer de tir, operator maşini şi centrale, mecatronist etc.

Spania şi Portugalia oferă, în continuare, locuri de muncă în agricultură pentru muncitorii necalificaţi, 1.200 la număr, 800 în Spania şi 400 în Portugalia. Şi în Ungaria se pot angaja şomerii români, dacă au experienţă la montarea şi asamblarea panourilor electrice, acolo fiind disponibile 50 de posturi.

Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul  AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj I, cam.16, de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30.

Citit 2514 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.