Coşmar la Milano pentru gălăţeanca Medea Felina. Cu maşina distrusă şi soţul reţinut abuziv de poliţia italiană

Coşmar la Milano pentru gălăţeanca Medea Felina. Cu maşina distrusă şi soţul reţinut abuziv de poliţia italiană
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Cu maşina distrusă, pentru care mai are de plătit mulţi ani de rate, şi soţul reţinut abuziv şi umilitor, vreme de opt ore, într-o celulă mizerabilă, fără apă, fără mâncare, fără a putea lua legătura cu cineva! Aceasta este realitatea de coşmar pe care a trăit-o gălăţeanca Mădălina Felea - Medea Felina, după cum este cunoscută de la "Românii au talent" - o poveste pe care ne-a împărtăşit-o şi nouă, şi portalului de ştiri din Diaspora "Gazeta Românească" (www.gazetaromaneasca.com).

Totul s-a întâmplat duminică, 12 mai, la Milano, când soţul Mădălinei, Florin Lupaşcu, atacat de un italian agresiv, care i-a distrus maşina, a încercat să reclame agresiunea la Poliţie. Ca într-un scenariu de Kafka, Florin, victima agresiunii, a ajuns într-o celulă murdară de excremente şi de sânge, ţinut fără apă, fără mâncare, fără a putea lua legătura cu familia sau cu avocatul, în condiţiile în care soţia îl căuta disperată, încercând să-i localizeze telefonul mobil.

Ce s-a întâmplat

Florin Lupaşcu intrase cu maşina pe o stradă cu sens unic, când, de pe o arteră laterală, i-a ieşit în faţă un alt autoturism. Şoferul acestuia şi-a exprimat intenţia de a da cu spatele, pentru a ieşi în strada principală: „Dincolo de faptul că manevra lui nu era legală, deşi soţul meu a încercat să îi facă loc, din spate au venit alte maşini şi nu a mai putut face nicio mişcare. În acel moment, şoferul a coborât din maşină cu un baston metalic şi a început să ţipe la soţul meu să se mute de acolo. L-a jignit, l-a făcut în tot felul, apoi a început să lovească maşina cu bastonul. I-a spart parbrizul şi geamul lateral stânga, i-a distrus capota şi l-a ameninţat. A forţat ieşirea printre maşini, dând cu spatele, şi a ajuns în strada principală”, a povestit Mădălina, pentru Gazeta Românească Italia.
Florin l-a urmărit pe agresor, a reuşit să-l blocheze şi, pentru că în acel moment trecea un echipaj de poliţie, a crezut că individul va fi reţinut. Poliţiştii însă i-au spus doar că italianul e cunoscut forţelor de ordine, că are antecedente penale şi că tot ceea ce poate să facă e un denunţ: „Poliţiştii au văzut când individul ăla dădea cu bâta aia în maşină şi nu au făcut nimic”, spune, şocată, Mădălina.

Halucinant

În locul agresorului italian, Florin a ajuns să fie reţinut de poliţişti, atunci când s-a prezentat la Chestură pentru a denunţa ce i s-a întâmplat: „La Chestură, după ce au aflat că e român, Florin a fost închis într-o celulă care mirosea îngrozitor şi avea urme de excremente şi sânge. I s-a cerut să se dezbrace complet, apoi să predea cureaua de la pantaloni şi şireturile de la pantofi. A fost percheziţionat şi i s-au luat amprente ca ultimului delicvent. Nu i-au dat voie să sune familia sau avocatul, nici să bea sau să mănânce ceva, i s-a refuzat şi dreptul de a face denunţul. Fără nicio explicaţie, l-au arestat, practic! În toată perioada asta, de la ora 14,30 şi până la 22,30, adică opt ore, noi nu am ştiut nimic de el. Eu, printr-o aplicaţie de telefon, am reuşit să localizez smarthphone-ul lui. Îmi arăta exact clădirea Chesturii, dar nu mi-am închipuit că e arestat. Am întrebat peste tot în acea zonă, inclusiv la Chestură, dar nimeni nu-mi dădea nicio informaţie. Parcă intrase în pământ, că la un moment dat i se descărcase bateria şi nu mai puteam nici măcar să-l localizez. Am cerut informaţii la 112 şi mi-au spus că nu e în niciun spital, iar după câtva timp m-au anunţat că e reţinut la Chestură”, spune Mădălina.
Abia la ora 22,30, Florin a fost eliberat: ”I-au spus că e o confuzie şi atât, apoi i-au dat drumul. I-au înregistrat denunţul şi acolo s-a oprit tot ajutorul”, spune Mădălina, care a cerut şi sprijinul autorităţilor române.
Gălăţeanca ne-a spus că miercuri a fost contactată de consulul României la Milano, dar şi de senatorul Viorel Badea, cu care a stabilit întâlniri.

Cine sunt Mădălina şi Florin

Mădălina Felea este gălăţeancă, Florin Lupaşcu este brăilean, dar s-au cunoscut în Italia, la Milano, unde au devenit părinţii unei fetiţe, pe nume Adele. Vara trecută, Mădălina şi Florin au venit în România pentru a spune „Da” în faţa lumii şi a lui Dumnezeu. Despre nunta lor aţi putut citi tot în pagina de Diaspora. Fostă finalistă a primului sezon "Românii au talent", Medea a deschis Pole Dancing Academy, prima şcoală care a adus această disciplină în Italia. Nu mai puţin de 200 de persoane sunt înscrise şi frecventează sala de sport. Afacerea merge bine, gălăţeanca are şase angajaţi, toţi cetăţeni italieni, plăteşte impozite, taxe, chirii în Italia, dar nu şi-a cerut niciodată drepturile care i s-ar fi cuvenit, de pilă alocaţia pentru naşterea fetiţei. Spune că nu i se pare normal să ceară de la o ţară care nu-i a ei. "Pentru italieni, orice aş face, sunt tot străină! Tot româncă sunt, chiar dacă mi-aş lua cetăţenia italiană. Tocmai de aceea vrem să ne întoarcem în România! Sincer, m-am săturat să plătesc chirii în altă ţară! Vrem să revenim în ţara noastră!", ne-a spus Medea. Visul ei este ca atunci când Adele va împlini şapte ani să revină în România. Definitiv!

Media

Citit 7203 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 11:08

10 comentarii

 • postat de Ivan Liviu
  Vineri, 17 Mai 2019 19:15
  79.116.123.***
  Mda, apoi vin in tara si ne povesteste cum Etalia e tara fagaduintei. Deci .... deci ... deci ... !!!
  1
  6
  Raportează
 • postat de politia
  Vineri, 17 Mai 2019 18:45
  79.112.206.***
  daca se intampla asa ceva in tara sareau toti...politia nu face nimic....daca era in alta tara era impuscat...uite ca s a intamplat in alta tara
  0
  4
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Vineri, 17 Mai 2019 14:46
  194.105.20.***
  Paul , minti ! Ai vazut si aici doar ca la noi asa ceva este NORMAL, nimeni nu recunoaste asta !!!
  2
  5
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Vineri, 17 Mai 2019 13:59
  5.2.205.***
  Paul, dupa cum vezi 17 persoane considera ca nivelul tau de inteligenta nu este unul foarte ridicat.
  Granitele sunt deschise pentru toata lumea, unii traiesc mai bine in alta tara tu stai aici si stingi lumina la ora 21:00.
  7
  7
  Raportează
 • postat de Costi
  Vineri, 17 Mai 2019 13:12
  77.81.30.***
  Cand noi mergem la proteste voi va faceti selfie cu tot felul de atractii turistice, masini straine sau cu mosnegii pe care ii ingrijiti acolo. Daca ramaneati aici sa incercam cu totii sa facem o tara mai buna, poate chia reuseam.
  8
  16
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Vineri, 17 Mai 2019 11:53
  81.12.149.***
  Eu cred că soţul brăilean semăna cu Tonio Fortebraci şi de aia l-au arestat italienii! .. :))
  2
  5
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Vineri, 17 Mai 2019 10:47
  194.105.20.***
  MAFIA are originea in Italia - deci nu e de mirare, majoritatea italienilor considera ca ROMAN=ROM !!!!!
  2
  22
  Raportează
 • postat de Paul
  Vineri, 17 Mai 2019 10:26
  89.136.184.***
  Asa va trebuie voua celor de v-ati tradat tara, si ati ales sa plecati din ea.
  Eu in galati nu am vazut huliganisme destea.
  49
  10
  Raportează
 • postat de un galatean
  Vineri, 17 Mai 2019 09:40
  5.12.10.***
  Din pacate asta este reactia italienilor (si nu numai) cand aud de romani. Intr-un fel ne meritam soarta. Nu prea mai fac diferentiere, chiar daca unii romani muncesc , platesc taxe si impozite si au o conduita normala.

  Sper ca daca supararea asta va ramane si aceasta familie se va intoarce in Romania, atunci sa revina la Galati si sa investeasca aici intr-o afacere, asa cum au si in Italia.
  5
  19
  Raportează
 • postat de caddy
  Vineri, 17 Mai 2019 08:03
  89.238.225.***
  Ei na, veniti in tara, aici sunt hotii si coruptii de PSD, stai in strainate!
  Toata ziua sunteti in gura cu statul de drep, M$I# PSD, o tara ca afara, europeana, ramaneti acolo, pai ce facem?
  20
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.