Colinde româneşti, pe străzile din Jesi, Italia
Foto: Facebook - Biserica Ortodoxa Jesi

Colinde româneşti, pe străzile din Jesi, Italia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vestind bucuria Crăciunului, colindele româneşti au răsunat din nou pe străzi, prin piețe şi în Catedrala din oraşul italian Jesi. Părintele Nicolae Popa, originar din Tuluceşti, judeţul Galaţi s-a aflat, ca de obicei, în fruntea grupului de colindători, care a făcut mai întâi să răsune de cântec şi de zurgălăi Biserica Românească din Jesi.

Trebuie spus că Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Jesi a găzduit joi, 8 decembrie, Festivalul „Colindului sfânt și bun”.

„Lumea întreagă respiră atmosfera praznicului Naşterii Domnului! În Protopopiatul Umbria - Marche, după doi ani de întrerupere, au răsunat iarăși colindele. În colinde este imprimată pecetea firii româneşti, iar Biserica noastră ortodoxă saltă de frumuseţea lor de ceva vreme! De multe-multe secole, noi, ca popor, prin colinde ne lăsăm purtați spre EL, Învățătorul IUBIRII adevărate, ca să se nască și să crească în inimile noastre. Ca și noi, la rându-ne, să învățăm să putem iubi ca și EL. Slavă Domnului pentru toate!”, mărturiseşte părintele într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citit 2785 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.