Poveşti de peste Ocean (XI) - Canada - între mit şi realitate

Poveşti de peste Ocean (XI) - Canada - între mit şi realitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Canada toate instituţiile financiare oferă cărţi de credit, linii de credit şi împrumuturi şi în funcţie de scorul de credit, aplicantul poate obţine produsul dorit în condiţii mai mult sau mai puţin avantajoase. Ca exemplu, o persoană cu un scor de credit bun va obţine un împrumut cu o valoare mai mare şi cu o dobândă mai bună decât cineva care are scorul de credit în partea de jos a scalei de valori.

Plăteşte facturile la timp!

Este foarte important să plăteşti la timp toate facturile, să faci plăţi la cartea de credit, să plăteşti chiria la timp, rata la maşină şi în general toate facturile. În primele luni, toate acestea se fac de pe cardul de debit deschis în primele zile. După o anumită perioadă, şi dacă noul venit găseşte un job, el poate încerca să aplice pentru un credit card la o bancă sau chiar la un lanţ de magazine care oferă credit-carduri.

Acesta e primul pas în istoria de credit. Dacă plăţile au fost făcute la timp şi integral, banca îţi poate da o limită mai mare de credit şi poţi aplica şi la o altă bancă, în virtutea faptului că ai o istorie de credit în spate.

În general, plăţile se fac on-line, de acasă, dar poţi plăti şi prin telefon, la ATM sau cu cec prin poştă. Există de asemenea aşa-numitul "direct debit" prin care plăţile la anumite servicii (selectate de cel care deţine contul) se fac direct prin extragerea sumei de plată direct din cont. La fel şi salariile se depun direct în cont, dacă beneficiarul doreşte asta şi dacă angajatorul oferă asta. În caz contrar, angajatul primeşte un cec, pe care îl depune în cont la un ATM. Toate aceste împrumuturi culminează cu mortgage - creditul pentru cumpărarea unei case, dar despre asta vom discuta altădată. Va urma.

Sandu Sindile

(gălăţean prin naştere şi canadian prin liber consimţită emigrare)

Citit 4967 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2012 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.