Medea Felina reprezintă România la Campionatul Mondial de dans la bară

Medea Felina reprezintă România la Campionatul Mondial de dans la bară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* “Sunt departe de ţară de zece ani, dar nu mi-am uitat rădăcinile!”, mărturiseşte sportiva * Medea a participat ca gimnastă la bară  în videoclipul trupei rock italiene „Blender”


Chiar dacă de un deceniu este stabilită în Italia, inima Mădălinei Felea – Medea Felina, aşa cum o ştiţi de la “Românii au talent” – bate tot pentru România şi pentru Galaţi, oraşul în care s-a născut şi a crescut. Graţia cu care a executat uluitoarele acrobaţii la bară, au contribuit din plin la succesul primei ediţii a show-ului de la Pro Tv şi i-au garantat locul în marea finală. Am privit-o cu toţii „păşind” în aer, rotindu-se suspendată pe bară, talentul şi sensibilitatea ei artistică transformând bara asociată doar cu striptease-ul într-un aparat la fel de spectaculos şi decent cum sunt paralelele din gimnastică. Vă reamintim că Medea a fost eleva antrenorilor Agripina şi Paul Gâlea, adevăraţi Bellu şi Bitang de Galaţi. Visul ei de a deveni gimnastă s-a frânt în urma unei căderi în gol, într-un beci, accident care s-a soldat cu 22 de cusături pe spate şi şapte la cap. Zburând suspendată de bara verticală, Medea a regăsit fericirea pe care a trăit-o atunci când s-a învârtit prima dată la paralele! Mai nou, Medea a jucat într-un prim videoclip din cariera ei: "Futuro" un clip oficial al unei piese de pe albumul “Retina”, al trupei “Blender”. Şi se pregăteşte, alături de elevele ei, pentru competiţii de anvergură de pole dance.

Rock la bară

Propunerea de a juca în videoclip a venit de la o elevă de-a ei. A fost ceva inedit faţă de experienţele de până acum. În afară de căldura sufocantă pe care a trebuit să o îndure, s-a distrat de minune. Filmările au durat aproape trei ore şi s-au realizat la un studio din Milano. “Blender” este o trupă nouă, iar pe membrii ei atunci i-a cunoscut şi a fost foarte încântată. Mai ales că prima lor piesă, “Per Sempre”, a devenit favorita ei chiar din momentul în care a ascultat-o. Nu e o trupă comercială, ci una rock, care are ceva de spus. Medea spune că au ceva anume, special, particular, care ei îi place. “Videoclipul se referă la importanţa esteticii în societatea în care trăim şi la modul în care fiecare dintre noi îşi creează propria imagine pentru a o transmite altora, imagine care probabil este de multe ori diferită în comparaţie cu ceea ce simţim noi cu adevărat. Deocamdată videoclipul a fost difuzat numai pe youtube şi sperăm să ajungă mult mai departe”, ne-a mărturisit Medea. Într-adevăr, dacă aveţi curiozitatea să-l vizionaţi veţi descoperi că mesajul lui trece dincolo de ecranul calculatorului şi de barierele lingvistice, şi te pune pe gânduri, chiar dacă nu ştii o boabă italiană.

Cocktail muzical pentru minte şi suflet

De altfel, “Blender”, o trupă cu un nume atât de neaşteptat, asta şi oferă, un cocktail pentru inimă, suflet şi minte. Pentru a înţelege mai bine, am rugat-o pe Medea să ne traducă prezentarea de pe site-ul trupei, curioşi să ne lămurim care-i treaba cu “mixerul”: “Blender este clasicul mixer american utilizat în barurile americane peste tot în lume. Blender înseamnă a amesteca toate gusturile pe care le iubeşti, pentru a crea un cocktail unic de senzaţii, emoţii, amintiri, vise şi speranţe. Blender înseamnă să percepi mesajul concret, cu o mare densitate emotivă, care explorează până la capăt rădăcinile conştiinţei. Cocktail-ul este gata, nu rămâne decât să îl guşti, savurându-l până la capăt, simţindu-l cum se scurge prin vene, ajungând până la inimă şi creier”. Profund şi incitant, nu?!

Schimbări în bine

În viaţa gălăţencei au intervenit schimbări pozitive, legate de şcoala de pole dance pe care o are: “Mi-am schimbat sala, iar cea nouă este mult mai încăpătoare, şi are condiţii mult mai bune. Încetul cu încetul, lucrurile merg spre bine”, spune Medea. Continuă să-şi antreneze elevele, iar patru dintre ele vor participa la campionatul italian de pole dance, care va avea loc pe 6 octombrie 2012 la Roma. “Sper ca fetele să aducă măcar o medalie, dacă nu chiar mai multe... de ce nu?! Cea mai tânără elevă are 11 ani, iar cea mai în vârstă - 52 de ani. Având în vedere că m-am transferat din Catania, la Milano, la sfârşitul lui 2009, unele din ele practică acest sport de circa doi ani. În general, pentru a participa la aceste concursuri trebuie să ai minim 18 ani, dar, din fericire, la competiţii mai vin şi copii de la vârsta de 8 ani care fac demonstraţii la bară şi care sunt foarte agili”, ne-a povestit Medea. Sportiva ne-a dezvăluit că există şi persoane cu handicap care practică gimnastica la bară! “Este o mare satisfacţie mai ales că aşa reuşim să dovedim că oricine poate practica această disciplină”.

Pregătiri pentru mondiale

“Voi participa şi eu la Campionatul Mondial, reprezentând România, pe 9 noiembrie, la Zurich (Elveţia). Sper că într-o zi acest sport se va practica şi în România la nivel competitiv”, ne-a mărturisit Medea. Curioşi, am încercat să aflăm ce pregătire presupune campionatul mondial şi cum sunt probele, dacă există exerciţii impuse şi care va fi punctul forte al Medeei? “Am optat pentru nivelul profesional care cere foarte multă forţa, rezistenţă, îndemânare, siguranţă de sine. În plus, trebuie să faci anumite exerciţii care sunt impuse de către regulamentul concursului. Numărul meu este un secret, m-am inspirat dintr-un mare joc cunoscut în toată lumea. Exerciţiile vor fi destul de complicate, dar sper că o să iasă bine. Mă bazez pe forţă şi pe rezistenţa care este şi punctul meu forte. În perioada aceasta lucrez mult ca să pot deveni ceva mai elastică”, ne-a dezvăluit Medea. Gândul ei este tot la România: “Faptul că voi reprezenta România îmi dă o mai mare satisfacţie. Sunt departe de ţară de zece ani, dar nu mi-am uitat rădăcinile! Îmi este foarte dor de anii frumoşi pe care i-am petrecut în România. Am de gând să mă întorc într-o zi, bineînţeles ca să duc mai departe gimnastica la bară. Sunt la dispoziţia oricui doreşte să colaboreze cu mine în viitor, pentru a promova pole dance-ul. Doresc ca, într-o zi, gimnastica la bară să fie exact ca gimnastica artistică, susţinută de către fiecare stat din lume! Aşa va fi mult mai la îndemâna oricui doreşte să o practice”, ne-a spus Medea.

Noi îi dorim mult succes!

 

Citit 3784 ori Ultima modificare Duminică, 19 August 2012 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.