Ce haine să nu-ţi iei la tine când pleci la muncă în străinătate
Foto: O ţinută sexy sau prea îndrăzneaţă purtată la birou în Germania va atrage privirile acre ale femeilor, dar şi privirile admirative ale bărbaţilor, care s-ar putea să creadă că sunteţi disponibilă pentru un flirt!

Ce haine să nu-ţi iei la tine când pleci la muncă în străinătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bluzele transparente şi prea decoltate, fustele scurte, ciorapii plasă, buricul gol, în cazul femeilor, şi pantalonii scurţi, şlapii, bluzele cu muşchi ori cu vedere la părul de pe piept sunt interzise la birou în Germania * Italienii apreciază eleganţa şi bunul gust vestimentar * Belgienii mizează pe haine confortabile şi de calitate


„Eu cu ce mă îmbrac azi?”, este întrebarea care capătă valenţe existenţiale şi cu care mai toate doamnele şi domnişoarele îşi încep ziua de lucru. Ţinuta este cu atât mai importantă când e vorba de un loc de muncă în străinătate, job care nu impune o uniformă de lucru. Şi cum genţile nu sunt niciodată suficient de încăpătoare pentru câte lucruri trebuie luate atunci când pleci, pentru o durată nedeterminată din ţară, iar companiile aeriene au reguli stricte în privinţa greutăţii bagajelor, sigur vă este util un mic ghid vestimentar. Ca să nu vă împovăraţi inutil valizele sau trolerele cu lucruri netrebuincioase şi nici să cheltuiţi banii pe haine, de îndată ce ajungeţi peste hotare.

Rigoare nemţească

Jurnalul on-line www.romaningermania.ro , realizat de jurnalişti români din diaspora, s-a inspirat din „Jobs-Kompakt.de” atunci când a prezentat un veritabil cod vestimentar german. Bluzele transparente, adânc decoltate ori cu vedere la buric, fustele scurte ori prea strâmte, pantalonii mulaţi care lasă la vedere lenjeria intimă, tocurile foarte înalte, dresurile plasă, sunt interzise la birou, deoarece le distrag atenţia bărbaţilor, care s-ar simţi invitaţi la flirt. Şi, mai grav, poate scădea productivitatea muncii!

Nici bărbaţii nu au voie cu haine lejere, de vacanţă, în colanţi sau în „bluze cu muşchi”. Expunerea părului de pe piept este considerată, de asemenea, indecentă. „La lucru, nu vrea nimeni să vadă picioarele dvs.!”, scriu jurnaliştii de la romaningermaria.ro, deci fără şlapi sau pantaloni scurţi! Dar să nu vă treacă prin cap că sandalele purtate cu şosete sunt o alegere bună. NU! Nemţii nu vor aprecia nici cravatele sau şosetele cu inscripţii sau imprimeuri nonconformiste, dar nici nu vă vor obliga să veniţi doar la costum. O ţinută decentă, pantofii curaţi şi mâinile şi unghiile îngrijite sunt obligatorii!

Italienii, "bolnavi" de modă

Pedanţi, aşa ar putea fi catalogaţi italienii care vor aprecia eleganţa şi frumuseţea unei ţinute, fie că este purtată de un domn sau de o doamnă. Atenţie, însă, nu exageraţi! Culorile neutre, pastelurile, albul, negrul, nuanţele de bej, crem şi gri vă vor face să fiţi remarcat/remarcată atât cât trebuie. Patronii italieni s-ar putea să nu aprecieze o ţinută prea sărăcăcioasă, dacă v-aţi propus să-i impresionaţi, dar nici nu încercaţi să epataţi, că riscaţi să deveniţi vulgar. Nu exageraţi nici cu accesoriile - bijuteriile - nici cu machiajul. Domnilor, doamnelor poate că ar fi indicat să vă inspiraţi din ţinutele purtate la lucru de colegii dumneavoastră italieni, tocmai pentru a vă încadra mai uşor în peisaj şi a nu face notă discordantă şi a nu fi arătat cu degetul!

Belgienii nu se împopoţonează

„Practic şi de calitate”, acesta ar fi sloganul potrivit pentru hainele purtate la job în Belgia, evident, atunci când nu există o uniformă/salopetă de lucru. Inclusiv în Parlamentul European acest lucru poate fi remarcat cu uşurinţă. Aici nu există „dezmăţul” de haine şi accesorii sexy, scumpe, exclusiviste din Parlamentul României! Iar etichetele unei haine de firmă nu se poartă "la vedere". Nu vezi nici pantofii ultimul răget al modei, cu tocuri potrivite pentru un club sau vreun podium de modă, ci încălţări cu tocuri comode. Chiar cu riscul de a părea anoste, ţinutele sunt potrivite pentru a fi purtate fără sacrificii fizice - bătături, răni - o zi întreagă!

Şi la final, un sfat oferit de un român cu experienţă de lucru în străinătate: „Din punct de vedere al ţinutei, am respectat aceleaşi reguli de bun simt pe care le-am urmat şi în România, atât din postura de candidat la un job cât şi de angajat, şi n-am dat greş”!

Citit 6273 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.