Un tecucean, la Maratonul de la Londra: Dan Dumitru a alergat în memoria unui băieţel răpus de cancer

Un tecucean, la Maratonul de la Londra: Dan Dumitru a alergat în memoria unui băieţel răpus de cancer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare dintre noi ştie cel puţin pe cineva care a pierdut lupta cu cancerul, o boală cumplită care nu ţine seama de vârstă ori de statut social. Şi dacă viaţa este o cursă, uneori contra cronometru, tecuceanul Alexandru Dan Dumitru, stabilit în Marea Britanie, a ales să alerge la Maratonul de la Londra, cel mai mare maraton din Europa, pentru Fundaţia „Elimination of Leukemia Fund”, care se ocupă de copiii bolnavi incurabil sau în faze terminale de leucemie. Mai mult, a alergat în memoria lui Edi, un băieţel în vârstă de nouă ani, care a murit de cancer în Sheffield Hospital.

Deşi nu e uşor să alergi kilometri în şir, fără oprire, Dan Dumitru, despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului nostru, s-a luptat să participe la maratonul care a avut loc pe 13 aprilie şi care a aniversat 33 de ani de la prima ediţie. „Datorită numărului mare de organizaţii caritabile înscrise, pentru înscrierea celor care vor sa alerge în scop personal lista de aşteptare depăşeşte şapte ani!”, ne-a mărturisit tecuceanul. „Pentru mine este o adevărată provocare să termin cursa (42 de km) în trei ore şi 30 de minute, dar mai ales să pot strânge suma de 1.500 de lire pentru a o dona. În acelaşi timp, ar fi o dovadă în plus că romanii din Marea Britanie fac şi lucruri demne de luat în seamă, nu doar ceea ce se scrie în presă. De fiecare dată când trec linia de sosire mă redescopăr şi cred că limitele sunt făcute pentru a fi doborâte. Cu medalia la gât fac planuri pentru următoarea cursă”, spunea Dan.

Înainte de evenimentul de la Londra, Dan Dumitru şi-a făcut "încălzirea" la semi-maratonul Silverstone, o competiţie de 21 de km care a avut loc pe renumitul circuit de Formula 1, şi a făcut-o tot în scopuri umanitare.

Reamintim că Dan Dumitru a venit în Marea Britanie în 2004, împreuna cu Alina, soţia lui, cu gândul ca vor sta cinci ani şi se vor întoarce în România. Iată că au trecut deja zece ani de când s-au stabilit într-un mic orăşel de lângă Leeds, Batley, au doi băieţi, Ştefan şi David, şi multe speranţe.

Citit 2292 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.