Curaj românesc în Italia: Un gălăţean a prins un hoţ italian

Curaj românesc în Italia: Un gălăţean a prins un hoţ italian
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Putea fi rănit sau, mai grav, poate chiar ucis, pentru că nu ştia câţi hoţi intraseră şi dacă erau înarmaţi. Şi totuşi, gălăţeanul Paul n-a ezitat nicio clipă să sară în apărarea bunurilor firmei la care este angajat. Toate acestea s-au petrecut în Italia, unde românii unde sunt adesea, pe nedrept, sunt priviţi din start ca nişte infractori. Curajul lui Paul i-a impresionat nu doar pe şefii şi colegii lui, ci chiar şi pe carabinierii veniţi să-l aresteze pe hoţul pe care Paul l-a prins. Un hoţ italian! Merită să-i aflaţi povestea lui Paul.

Geamuri sparte la trei dimineaţa

Paul, care, modest din fire, şi-a dat acordul ca să-i publicăm doar numele mic, ne-a povestit că lucrează în Italia la un imens centru SPA, unde, există, printre altele, o discotecă şi un restaurant în aer liber. „Fac aproape toate muncile, inclusiv pe cea de ospătar la discotecă”, ne-a spus Paul. Pentru că lunea şi marţea nu sunt serate disco, personalul centrului face de pază noaptea, prin rotaţie.

"În urmă cu trei săptămâni era tura mea şi a unui coleg albanez. În jurul orei trei dimineaţa, am auzit, dinspre restaurant, zgomotul unui geam spart. Am alergat acolo şi am văzut doi indivizi. Aceştia, ne auziseră şi ei, aşa că au încercat să scape cu fuga. În prima fază nu ştiam dacă mai sunt şi alţii. Colegul albanez a rămas blocat, dar eu am fugit după unul dintre indivizi şi l-am pus la pământ, după care l-am imobilizat împreună cu colegul. Din păcate, cel de-a doilea intrus a scăpat. Am chemat carabinieri şi au rămas foarte surprinşi pentru că un român şi un albanez au prins un hoţ şi au pus pe fugă un altul. Pe urmă am aflat că pe hoţul pe care eu l-am prins este italian, îl cheamă Marcello Roger, are 42 ani şi este din Milano”, ne-a povestit Paul.

„Oi negre au şi alţii”

Fireşte, a fost felicitat, complimentat şi i-au strâns mâna atât cei din conducerea firmei, cât şi colegii, pentru curajul de care a dat dovadă. ”Puteau fi înarmaţi cu orice, dar, recunosc, nu m-am gândit atunci... Am lucrat 12 ani în pază alături de Nicolae Mărăndici. Deci, recunosc, nu prea am ezitat. În schimb m-am gândit mult dacă să fac sau nu cunoscută povestea aceasta… pentru că nu e uşor să trăieşti alături de alţi conaţionali neserioşi. Dar uite că oi negre au şi alţii, nu numai noi!”, ne-a spus, pe bună dreptate, Paul.

Îl felicităm şi noi pentru curajul, viteza de reacţie şi mintea limpede cu care a acţionat în această situaţie teribilă. Gestul lui Paul vine să spele obrazul mânjit de acuzaţii, cel mai adesea pe nedrept, al României din Italia. Şi dovedeşte că şi italienii au, printre ei, uscături, nu numai noi, românii.        

Citit 6859 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.