Rugăciune pentru doamna M

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Doamna din titlu a dispărut pe data de nouă Martie, la opt ore şi patruzeci şi cinci de minute. M-a părăsit, mai bine-zis. Nu mi-a motivat hotărârea. Fiindcă, aşa cred eu, o întâmplare stupidă şi mizerabilă a determinat-o să plece astfel, fără catrafuse, fără vrun adio, fără vrun bilet/semn lămuritor. Desigur, consternarea mi-a fost mai abitir decât cea de la propria-mi Naştere, de la scufundarea trufaşului "Titanic", de la sinuciderea lui Iuda, a lui Lică Sămădăul şi a inspectorului Javert. Desigur, profesioniştii de la Poliţie, detectivii particulari şi autorii de romane cu dispăruţi şi căutaţi - ca să nu mai zic de marii intuitori/prooroci contemporani - au dat din umeri, din neputinţă, din nepăsare şi mi-au declarat maliţios că şansele de rezolvare sunt nule şi că, la urma urmei, "ce atâta importanţă are/poartă această doamnă M, de-mi tremură mura după dânsa?" "că din astea care-şi abandonează domiciliul sunt cu duiumul" şi "că pot oricând să-mi culeg/iau alta, mai ales că se găsesc pe toate drumurile, nu?" Bineînţeles, chiar şi psihologii/psihiatrii Patriei din Ţara noastră mi-au "surâs" cu cinismul specific sănătoşilor tun şi mi-au prescris/sugerat Renunţare, Durere-n Curbura Carpaţilor şi-n Cotul Pisicii, lecturi uşoare, femei/amante cu veioză la cap, exerciţii anaerobice, votcă fără alcool… şi alte şi alte paliative din arsenalul f/"leacurilor" caracteristice unei societăţi care, pe lângă molimă, suportă şi cel mai mare număr de proşti pe scăfârlie de locuitor, fiecare dintre aceştia fiind asimptomatic, adică imposibil de dibuit. Bineînţeles, m-am retras în Sinea-mi cotrobăită de gânduri cu alb şi negru, în bucătăria-mi singură şi încuiată în casă, într-o izolare cvasi/obligatorie, cu spaima devastatoare că aş fi putut distruge sănătatea a sute şi sute de oameni. Nu glumesc. Nu glumesc nici când mărturisesc ce a însemnat pentru mine dispariţia/absenţa doamnei M. Am implorat Sfânta Treime, am cerut ajutor la toţi cei care au trecut prin asemenea Teroare/Tortură sufletească. Doar hohotele Zădărniciei mi-ar răspuns la modul sadic. Dor 3,14 prieteni au păstrat/ţinut legătura cu mine, doi dintre ei chiar încurajându-mă ţi şoptindu-mi că doamna M se va întoarce, că nici ea nu poate fără prezenţa mea, că Domiciliul meu Stabil este în Sufletul ei, că Locul ei de Veci se află în Sufletul meu. Da, m-am rugat pentru Ea, pentru întoarcerea Sa. M-am rugat la Cer şi la Pământ. La pasărea care poposea la fereastra mea, dar nu pentru seminţe de foame, ci pentru a-mi aduce aminte că Bunicii şi Părinţii mei au înfrânt suferinţe cu mult mai multe şi mai mari. O cinteză locuitoare pe o ţeavă de gaz metan din ograda bisericii "Sfântul Gheorghe"... mi-a des/cântat că doamna M nu-i departe. Ieri, 31 Iulie, la orele opt şi patruzeci şi cinci de minute, am găsit-o pe strada Domnească, la numărul 68, lângă poartă. Ea era. Doamna mea, aceea/aceasta, fără de care nu se poate: Metafora.

Citit 747 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 18:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro