NESIMȚIRE (II)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Noaptea se îngână cu ziua. Întunericul ronţăie conturul luminii. E aproape frig. Nesimţit şi galben, un tramvai trece huruind pe paralelele silenţioase, chipurile. Probabil, constructorii n-au mai avut destul silenţios şi au pus zgomotos cu carul. Că tare se mai pricep nişte dumnealor la batjocorit şi la distrus liniştea lăsată de Domnul, în drept şi în ofrandă, tuturor!... Iată, dinspre stânga, de pe o stradă lăturalnică, nesimţit ca şi tramvaiul, vine un târtan cu motor! Cu motoretă, adică! Vine în forţă... şi în ciuda celor care mai muncesc şi vor să se odihnească, în detrimentul copiilor care tresar şi visează un prezent şi un viitor urât sub asaltul cestui soi de ticăloşi fără nici un Dumnezeu! Acest soi de hartapale tulbură liniştea, câtă mai e, nu pentru că are un interes serios, o urgenţă! Pur şi simplu, mârlanul face ture pe strada Frunzei, se dă mare, îşi manifestă buna creştere, încearcă nervii, ultimii nervi ai locatarilor din zonă! Şi nimeni nu-i spune nimic! Eu îi spun... şi i-am mai spus o dată, când şi-a dat jos pantalonul şi mi-a arătat partea cu care gândeşte! După ce mă ameninţă, balaoacheşul îşi continuă sfidarea, ambalează, tor/turează... în aplauzele celor de teapa lui, în aplauzele rebuturilor din familie şi din şcoală, în ovaţiile bahahuilor şi jumărilor aflate în "conferinţă" pe la balcoane, pe la scări şi pe la colţuri! Iată, oleacă mai încolo, pe trotuarul îngust şi ocupat de automobilele altui soi de nesimţiţi, un nene şi o tanti, martori ai lui Iehova sau ai nu ştiu cui alt manipulant ceresc, propovăduiesc doctrine bizare şi baliverne scumpe, împart pliante despre purificare şi sfârşitul suferinţei... timp în care, pe trotuarul celălalt, alt soi de defectaţi moral şi spiritual trânteşte flegme şi coji de răsărită la întâmplare, fără să realizeze măcar o clipă că nimic nu justifică acest comportament eminamente scârbos! Le arăt şi martorilor cu pliante cam care-i nivelul de "civilizaţie" în oraşul cu tei mutilaţi de alt soi de ticăloşi... dar trimişii lui Iehova nu au nici o reacţie, nici un cuvânt de condamnare! Dimpotrivă, dumnealor consideră că aceşti alegători cu gesturi de măgădăi şi mameluci contemporani sunt "daţi" să grăbească purificarea şi sfârşitul suferinţei celorlalţi!... Sigur că da! Pot, în aceste condiţii, să mai invoc ajutorul şi intervenţia divină? Sigur că nu! Cred că-i mai bine să înghit un castron de somnifere şi să încerc sinuciderea ca variantă de scăpare din ghearele tâmpiţilor cu creier neted şi deja purificat prin în/depărtarea de bun simţ, de bibliotecă, de şcoală, de rost!... (Stai așa!)

Citit 534 ori Ultima modificare Luni, 05 Aprilie 2021 17:10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro