Strict Autentic (III)

Strict Autentic (III)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Germania, bibicul din Micro 17 a fost amendat cu 50 de euro pentru că a parcat motocicleta pe trotuar. În Belgia, pompierii au pus furtunurile cu apă pe un nesimţit care-şi lăsa urina printre pubele. Aţi auzit/văzut să se fi luat (în Galaţi) vreo astfel de măsură împotriva imbecililor de tot soiul? E peste puterile autorităţilor să-i sancţioneze pe cei care, spre pildă, tulbură liniştea cu tot felul de scule "performante", sparg pereţi, sfărâmă, dărâmă, bortelesc, taie, cară, distrug, vandalizează. Ce au făcut şi ce fac cei de la "urbanism" contra cestor vandali? Stricătorii au făcut şvaiţer şi varză din sărmana şi docila alcătuire a clădirilor/blocurilor, iar responsabilii năimiţi în "rezistenţa" Cetăţii stau cu mâinile-n...sâni, se pot plânge că nu au legi, nu au prerogative, nu au pârghii...!...Să-şi facă legi, prerogative şi pârghii, şi să le aplice, să nu mai lase oraşul în raza de acţiune a creierului mărunt!...Nu?

Mă aflu de întrebare fără răspuns şi de răspuns fără întrebare cu simpatica doamnă LP, într-un magazin aproape mixt. Ea vinde tot ce cumpăr, chiar dacă eu nu cumpăr tot ce vinde. Ea vinde foarte corect şi frumos, iar eu o respect frumos şi corect. Ne uităm oleacă peste stradă, la "umbra" salcâmului de atunci...din care, într-o iarnă, o pasăre cioară (s)-a căzut (bocnă) dintre celelalte sute de surori...şi, ca şi cum s-ar fi spart o oglindă, pământul s-a umplut cu puzderie de oacheşe, spre bucuria şi spre vacarmul insolent al (supra)vieţuitoarelor în (marş)alergare/zbor către cel de mult aşteptat/pândit succes majoritar!...Nu?

Dinspre nordul, pe partea stângă a străzii cu tramvai şi hărmălaie, apar doi tâmpi pe biciclete. Nimic important, veţi zice. Ba, vă zic. Cei doi îşi opresc vehiculele şi se pişă pe gard, unul în stânga şi unul în dreapta clădirii "Golden House", pe care Cristian Mormânt (cum îl alintă prietenii pe simpaticul patron al "Cristian Company") o pune la discreţia ecteniilor de comând!...Apoi, la fel de neruşinaţi, alde haplea scuipă triumfal şi se pierd în aglomeraţia de pe Esplanada Tristeţii, unde lumea se "distrează" cu mâncători de microfoane, cu "artişti" zbierători la cer!

Îl citez pe Carlo M. Cipolla, din "Legile fundamentale ale imbecilităţii umane", Ed. "Humanitas", 2014: "Zi de zi, într-o continuă monotonie, te vei găsi asaltat de imbecili care apar pe neaşteptate în cele mai incomode locuri şi în cele mai improbabile momente!"...(Stai așa!)

Divina Tragedia, Colecție

NEC PLUS ULTRA, Colecție

Citit 638 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 15:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro