Suleyman şi concentrarea educaţiei cotidiene

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circul pe strada Frunzei strivite, pe trotuarul drept, cu nordul în spinare. După ce că-i îngust, acest trotuar docil mai are şi pistă de biciclete. După ce că are pistă de biciclete, mai are şi fecale canine, şi muci de puşlama, şi scuipat de lepădătură, şi ambalaje zvârlite de netrebnici. Circul să mă duc la magazinul de pompe funebre, că mă interesează din ce în ce mai des şi din ce în ce mai mult. Am făcut comandă de-un sicriu special, şi vreau să văd dacă-i gata. Am de gând să îngrop ceva, şi nu se cuvine să folosesc un sicriu ordinar pentru asemenea moartă. Că (vie) nu face nici două parale, nici cât o ceapă degerată, nu-i bună nici de zeama oului, cum zic toţi cei suprasaturaţi de hazul dumneaei. Aş putea s-o înmormântez fără coşciug, însă mi-i teamă că se scoală dintre morţi şi vine iar pe faţa solului să mănânce sufletul celor mulţi şi proşti, vorba unui Vodă. Drept pentru care am comandat un coşciug blindat, mai blindat decât buncărul vreunui sărit de pe fix şi ajuns în fruntea treburilor poporane. Nu?

Şi cum merg eu, aşa, în pas vioi, către fabrica de pompe mortuare, mai mult pe carosabil decât pe trotuar, că trotuaru-i ocupat de elevi şi părinţi care se întorc buluc de la şcoală, iată că-mi răsare-n cale o samă de mici şcolari cu mari mămici alături, să le care ghiozdanele goale, că nu-i gata licitaţia cu manualele mamei lor de stupizi ministeriali. Şi iată ce-mi aud bietele-mi timpane spintecate de urletele victorioşilor gălăgioşi şi vandali contemporani: "Ce-ai făcut la şcoală, dragul mamei, azi?"..."N-am făcut nimic, mami, că dacă n-avem din astea, cum le zice, mami, dar ne-a zis doamna câte ceva, şi a mai zis să ne concentrăm, da-i cam greu!"... Nu-i nimic, dragul mamei, te ajut eu să te concentrezi acasă, îţi arăt eu cum să te concentrezi, ne concentrăm împreună, îl rog şi pe tati să încerce şi el să se concentreze, să se încordeze, că doar vezi câtă concentrare-i în jurul tău, în jurul educaţiei, pe stradă... trebuie să gândim profund la ce a spus doamna, că şcoala-i bună şi lungă şi frumoasă, chiar dacă ţi se pare grea şi urâtă, dragul mamei!"... Mami, ia-mi cipsuri, că de atâta concentrare îmi huruie burtica... îmi iei?"... Îţi iau, puiule, că n-am gătit... m-am concentrat la Suleyman Magnificul... uite, ia-ţi două pungi... să ai şi pentru prânzul de seară!"... Sigur că da! Nu?

Sicriul nu-i gata. Cică dragul nostru Combinat Siderurgic nu mai produce tablă pentru astfel de blindaj. Trebuie să mă concentrez şi să (mai) suport Democraţia!

Citit 3234 ori Ultima modificare Joi, 25 Septembrie 2014 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.