Lapte cu derogare

Lapte cu derogare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încă doi ani de tranziţie pentru adaptarea la standardele europene *

Derogarea pentru alinierea la standardele UE de calitate a unităţilor din România de procesare a laptelui a fost prelungită cu doi ani, până la 31 decembrie 2011, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii. Iniţial, potrivit Tratatului de Aderare, România  beneficia de o perioadă de tranziţie până la 31 decembrie 2009, pentru a se conforma cerinţelor structurale pentru unităţi de procesare şi condiţiilor de calitate a laptelui crud.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în ultima perioada s-au înregistrat progrese în atingerea cerinţelor europene, însă autorităţile române împreuna cu Comisia Europeana au considerat că este necesară prelungirea perioadei de tranziţie. Laptele produs în unităţile în tranziţie va fi comercializat numai pe piaţa românească.

În acelaşi context merită amintit şi faptul că sprijinul financiar deja existent pentru producătorii de lactate va fi extins până cel puţin în februarie 2010, o decizie în acest sens fiind luată la nivelul Parlamentului European.

Citit 889 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.