Forţe noi în FLOTA de intervenţie pe timp de iarnă

Forţe noi în FLOTA de intervenţie pe timp de iarnă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi va depune o cerere de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru achiziţionarea a încă patru remorchere pentru intervenţii, inclusiv pe timp de iarnă.

"Valoarea totală a celor patru remorchere este de aproximativ 30 milioane de euro. În prezent, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici este pe circuit şi urmează să ajungă în şedinţa Guvernului, spre aprobare. Prin urmare, imediat ce se aprobă cererea de finanţare, vom demara procedurile de achiziţie a navelor", a declarat directorul general al AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru.

"Două dintre nave vor avea un pescaj mai mic, urmând să acţioneze pe sectorul fluvial al Dunării, iar două nave vor acţiona pe sectorul maritim, pentru că degeaba spargi gheaţa în amonte, dacă nu asiguri curgerea sloiurilor pe sectorul maritim", a precizat directorul general al AFDJ Galaţi.

Odată cu finalizarea acestei achiziţii, flota de intervenţie a administraţiei fluviale în caz de apariţie a gheţurilor va fi formată din remorcherul (modernizat) "Perseus" şi cele două remorchere maritime şi două fluviale, dar şi din remorcherul "Farul", ce va intra în serviciu chiar din aprilie a.c., precum şi din "veteranele" "Gheorghieni" şi "Galaţi 3".

Citit 2569 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.