Două treimi dintre IMM-uri nu au renegociat salariile

Două treimi dintre IMM-uri nu au renegociat salariile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două treimi dintre IMM-urile din România nu au renegociat salariile angajaţilor, odată cu transferul contribuţiilor sociale, şi au ales să dea angajaţilor, ca alternativă, prime sau bonusuri, pentru a nu scădea salariile, a declarat preşedintele patronatelor din cadrul CNIPMMR, Florin Jianu. Potrivit acestuia, întreprinzătorii au luat această decizie întrucât nu se ştie încă în ce formă va ieşi din Parlament ordonanţa care prevede transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

"PSD deja a dat declaraţii că legea ar putea să fie schimbată în Parlament. Deci întreprinzătorii nu au siguranţa faptului că, dacă a plecat o ordonanţă de urgenţă într-o formă din Guvern, ea va avea aceeaşi formă când va fi votată în Parlament şi atunci două treimi din ei au ales să aştepte să vadă cum va ieşi legea din Parlament", a arătat Jianu.

"Acum, dacă e să tragem o concluzie, este un haos generalizat. Mediul public nu ştie exact cum stă cu salariile, o să vedeţi iar hotărâri de Guvern, ordonanţe de urgenţă de schimbare, iar mediul privat nu ştie cum se aplică în acest moment. Scriptic, la ora actuală, aproape două milioane de angajaţi au salariile mai mici", a adăugat preşedintele CNIPMMR.

Citit 2376 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 18:10

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.