O nouă ediţie a Şcolii de Ucenici ArcelorMittal

O nouă ediţie a Şcolii de Ucenici ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Reprezentanţii combinatului gălăţean şi ai AJOFM Galaţi vor începe, luna viitoare, campania în localităţile din judeţ pentru o nouă ediţie, a cincea, a Şcolii de Ucenici ArcelorMittal. „În lunile aprilie şi mai, vom merge prin localităţi din judeţ pentru a prezenta oferta combinatului, care caută tineri pentru programul de ucenicie. Vom sta de vorbă şi cu primarii, şi cu asistenţii sociali din primărie, şi cu şomerii din comuna respectivă, pentru a le prezenta oportunitatea de a se angaja la ArcelorMittal. Vom vorbi cu tinerii şi chiar şi cu părinţii lor, pentru a-i asigura că ucenicii nu vor fi puşi la muncă necalificată. În perioada iunie-iulie vom organiza nişte vizite în combinat, pentru ca tinerii să vadă la faţa locului despre ce e vorba”, ne-a spus directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

În sesiunea 2018-2019 a Şcolii de Ucenici, care va începe în noiembrie, vor fi disponibile 150 de locuri. În precedenţii patru ani, 300 de tineri au fost angajaţi prin acest program în combinatul gălăţean.

Cu o durată de un an şi jumătate, Şcoala de Ucenici are două etape. Prima, în perioada noiembrie-aprilie, include instruirea, calificarea, autorizarea şi mentoratul ucenicilor. Aceştia au statutul unui angajat al combinatului, cu salariu, bonuri de masă şi bonusuri, dar nu au norme. Sunt puşi doar să înveţe. După şase luni, ucenicii vor trece în echipe semiautonome. După încă un an, dacă vor corespunde cerinţelor, li se vor face contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Citit 5852 ori Ultima modificare Vineri, 23 Martie 2018 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.