Pregătire pentru negocieri la Combinat

Pregătire pentru negocieri la Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sindicatele de la ArcelorMittal Galaţi se pregătesc de negocieri * Nu au fost deocamdată formulate planuri clare în ceea ce priveşte negocierea salariilor * Discuţiile cu conducerea combinatului încep pe 2 noiembrie *

Sindicatele de la Combinat se pregătesc pentru negocierile Contractului Colectiv de Muncă pe 2010 care vor începe peste doar câteva zile, pe 2 noiembrie.

Atât reprezentanţii FSS Metarom, cât şi cei ai Sindcatului Solidaritatea, cele mai importante structuri sindicale de la ArcelorMittal Galaţi, susţin că există puncte de vedere comune pentru modificarea anumitor prevederi ale contractului.

„Lucrăm pentru a ajunge la o anumită formă a contractului pe care ne-o dorim şi, cel mai probabil, peste câteva zile, vom ajunge la o variantă finală. Urmează să avem o întâlnire  şi cu colegii de la Solidaritatea pentru a prezenta, în principiu, anumite formulări comune. În ceea ce priveşte salariile, nu am stabilit încă o strategie, asta pentru că aşteptăm documente referitoare la situaţia companiei şi la planurile acesteia. În funcţie de aceste date vom şti exact ce este de făcut”, ne-a spus Adrian Adăscăliţei, liderul FSS Metarom Galaţi.

De cealaltă parte, conducerea Solidarităţii a confirmat faptul că vor exista discuţii cu cei de la FSS Metarom legate de anumite prevederi ale contractului. În privinţa salariilor, preşedintele Gheorghe Tiber a susţinut că solicitările sindicatului său se vor face în funcţie de informaţiile pe care conducerea Combinatului le va da în legătură cu planurile de producţie pe anul 2010, dar şi de numărului de salariaţi.

„Cred că este nevoie de o solicitare comună a sindicatelor referitor la acest lucru. Trebuie să spun însă că nu pot să nu cer pentru salariaţi nu doar o actualizare a salariilor cu rata inflaţiei, ci şi alte beneficii. Dacă managerul Combinatului a declarat oficial că investiţiile nu sunt o prioritate acum, eu voi cere o investiţie în salariaţi. Mai precis, din fondurile economisite în anii în care au existat vânzări şi producţie la un nivel ridicat să se investească în fondul de salarii o sumă cuprinsă între 10 şi 15 milioane de euro”, a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi.

Citit 1385 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.