Chinezii din Weifang vor să INVESTEASCĂ în Galaţi

Chinezii din Weifang vor să INVESTEASCĂ în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O delegaţie din oraşul Weifang (China) a venit în Galaţi, duminică, 14 octombrie 2018, la invitaţia oficială a Patronatului IMM-urilor din Galaţi.

Weifang, un oraş de "numai" 9,6 milioane de locuitori, care are, printre altele, un buget al administraţiei locale de 10 miliarde de euro şi un port prin care, anul trecut, au trecut 41 de milioane tone de mărfuri, a fost reprezentat la vârf în vizita din oraşul nostru, viceprimarul Wang Shuhua avându-i alături pe şefii Biroului de Comerţ, al celui Portuar şi al Afacerilor Externe, precum şi afacerişti din domeniul biomedicamentelor pentru animale şi al cauciucurilor auto.

Luni, în incinta Centrului Multicultural din str. Domnească, delegaţia chineză a fost întâmpinată de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, prefectul Dorin Otrocol, primarul Ionuţ Pucheanu şi directorul din cadrul Primăriei Vergiliu Vals, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Floricel Dima, de doi dintre reprezentanţii mediului de afaceri gălăţean, Marian Filimon şi Iulian Odi, de directorul executiv a Direcţiei pentru Agricultură, Valentin Huciu, şi de alţi membri ai administraţiei locale.

Discuţiile au scos la iveală interesul chinezilor de a investi în oraşul şi în judeţul Galaţi. "Am văzut că aveţi foarte multe pământuri libere şi necultivate", au spus ei, fiind corectaţi imediat de români: "Nu avem în Galaţi pământuri necultivate". Poate n-avem, dar aşa pare! Una peste alta, interesul imediat al investitorilor chinezi vizează agricultura, seminţele şi procesarea produselor agricole, creşterea animalelor, ei luând în calcul construirea unei fabrici de conserve în judeţul nostru. Nu ar spune nu nici unor investiţii în cadrul Zonei Libere sau în domeniul portuar. Rămâne ca autorităţile locale şi judeţene să rămână în contact direct cu şefii administraţiei din Weifang, care să-i pună în legătură cu oamenii de afaceri chinezi, cu scopul de a găsi domenii de interes comun în care să se investească.

După întâlnirea cu mai-marii judeţului, membrii delegaţiei chineze au vizitat Universitatea "Dunărea de Jos", la ale cărei cursuri vor participa, minimum 200 de studenţi chinezi (apropo, universitatea din Weifang are 30.000 de studenţi!) şi au primit cadou o plimbare pe Dunăre. Ei vor părăsi Galaţiul în cursul zilei de marţi.

Citit 9564 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2018 01:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.