Siderurgie - După Galaţi, Liberty Steel mai cumpără şi alte unităţi de la ArcelorMittal

Siderurgie - După Galaţi, Liberty Steel mai cumpără şi alte unităţi de la ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cumpărătorul combinatului din Galați, Liberty Steel, a convenit cu ArcelorMittal un acord în vederea achiziționării a încă trei fabrici siderurgice în Europa.

ArcelorMittal a anunţat ieri, 2 noiembrie, că a primit o ofertă fermă din partea Liberty House Group pentru achiziționarea liniilor de producţie de la Flemalle și  Tilleur, din cadrul ArcelorMittal Liege (Belgia), în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr total de 720 de angajați, precum și a unitatăţii ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg), care are un număr de 225 de angajați. Activele reprezintă ultima parte a pachetului de separare convenit cu Comisia Europeană în cadrul măsurilor avute în vedere în cadrul procesului de preluare de către ArcelorMittal  a combinatului Ilva (Italia).

„Prin acceptarea ofertelor Liberty House pentru întreg pachetul de separare, Compania a îndeplinit inclusiv preferința CE de a se găsi un singur cumpărător potrivit pentru aceste unităţi . Pachetul de active cuprinde ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galati (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia) (asupra căruia s-a convenit la începutul lunii octombrie – n.r.), ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și liniile de producţie menţionate de la ArcelorMittal Liège (Belgia)”, precizează ArcelorMittal într-un comunicat de presă.

După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, Liberty Steel - parte a GFC Alliance, controlat de omul de afaceri Sanjeev Gupta – derulează un amplu proces de preluare de unităţi siderurgice. În total, unităţile pe care le va achiziţiona de la ArcelorMittal totalizează 12.500 de angajaţi, dintre care 5.600 sunt de la combinatul siderurgic din Galaţi. 

„Cele două acorduri succesive de preluare vor intra în vigoare odată cu aprobarea lor de către Comisia Europeană după îndeplinirea procedurilor impuse de către autoritățile locale, inclusiv încheierea informării și consultării primăriilor locale și Comitetelor Europene de Întreprindere (European Works Councils)”, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Steel.

Prin preluarea unităţilor ArcelorMittal, Liberty House practic îşi va dubla capacităţile de producţie la nivel global, la aproximativ 15 milioane de tone de oţel/an, şi deschide calea spre accesarea unor noi pieţe. Această afacere vine în contextul unui amplu program de investiţii. Astfel, Liberty House a achiziţionat în 2017 o serie de active importante din Marea Britanie de la Tata Steel Europe. Recent a achiziţionat şi o fabrică de produse din aluminiu din Franţa, iar în prezent este pe cale de a încheia şi preluarea celui mai mare producător de aluminiu din Europa, unitatea de Dunkerque.

Citit 6164 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.