Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

GFG Alliance, grupului britanic ce a încheiat un acord cu ArcelorMittal pentru achiziţia combinatului siderurgic de la Galaţi, îşi continuă expansiunea pe piaţa oţelului şi în 2019. Grupul deţinut de industriaşul Sanjeev Gupta a anunţat, pe 3 ianuarie, că a finalizat achiziţia Keystone Consolidated Industries (KCI) de la Contran Corporation, din Statele Unite, pentru suma de 320 milioane de dolari. Această tranzacţie reprezintă un pas important pentru GFG Alliance către materializarea ambiţiei sale de a deveni producătorul principal de oţel din SUA.

"Finalizarea tranzacției, susținută de bănci mari din America de Nord, inclusiv Wells Fargo NA și BMO Harris Bank (BMO Harris), alături de fondurile gestionate de BlackRock Financial Management Inc., o sucursală a BlackRock Inc., cel mai mare administrator de active din lume, a deschis calea către o listare la bursă prin Ofertă Publică Inițială în SUA pentru Liberty Steel USA, care va fi condusă de Credit Suisse. Tranzacția urmează îndeaproape finalizarea achiziției Aluminium Dunkerque, cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa, pentru suma de 500 milioane USD. Tranzacția a fost susținută de Bank of America Merrill Lynch și de un sindicat al principalelor bănci internaționale", se precizează într-un comunicat de presă al GFG Alliance.

Din familia de companii KCI fac parte Keystone Steel & Wire, Engineered Wire Products, Strand Tech Manufacturing și Keystone Bar Products. KCI fabrică o gamă diversificată de produse din oțel de înaltă calitate cu valoare adăugată mare.

Citit 1038 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 15:52

1 comentariu

 • postat de primary Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019 15:28 188.24.218.*** Link la comentariu
  0
  4

  Intr-o vreme atat de tulbure pe piata afacerilor, cu o noua recesiune mondiala ce sta sa vina (spun specialistii) este cel putin ciudat pentru un om neutru sa asiste la toate schimbarile acestea de active intre ArcelorMittal si GFG, intr-un termen atat de scurt.

  GFG, un nocive in productia de otel, declara ca doreste sa devina pricipalul producator de otel din SUA, iar ArcelorMittal, un titan, ii cedeaza piata atat de usor.

  Pare mai degraba un plan, iar indienii sunt oameni inteligenti...

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro