Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Creşterea costurilor cu forţa de muncă şi a celor de producţie se numără printre factorii care limitează posibilitatea companiilor de a contracta credite bancare, ca urmare a presiunilor generate de creşterile salariale, potrivit "Sondajului privind accesul la finanţare al companiilor nefinanciare", realizat de BNR: "Procentul companiilor care consideră această problemă ca având un impact foarte mare, respectiv mare se ridică la 43 la sută (relativ constant comparativ cu perioada octombrie 2017 - martie 2018). Creșterea costurilor de producție și a celor cu forța de muncă afectează în cea mai mare măsură companiile din sectorul agricol și pe cele din industrie (50 la sută, respectiv, 49 la sută). Constrângerile firmelor în a găsi personal adecvat au căpătat o amploare mai mare față de exercițiul precedent. Această constatare este în strânsă corelație cu provocarea menționată anterior, privind creșterea costurilor cu salariile. Disponibilitatea forței de muncă bine pregătite este considerată o problemă presantă pentru 42 la sută dintre companii (în creștere de la 38 la sută). Un potențial impediment în dezvoltarea forței de muncă în România îl constituie nivelul de pregătire educațională, precum și lipsa de corelare între formatori și cerințele de pe piața muncii. În același timp, diminuarea ofertei de muncă are loc și pe fondul unei migrații importante în rândul persoanelor în vârstă de muncă".

Citit 1086 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2019 18:30

1 comentariu

 • postat de Patronul român Vineri, 08 Februarie 2019 08:52 188.24.244.*** Link la comentariu
  0
  0

  Cresterile salariale sunt intotdeauna o "frana".
  Problema e ca e o crestere din pix si fara baza.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro