Perspectivele economice se înrăutăţesc

Perspectivele economice se înrăutăţesc
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Standard & Poor's (S&P) estimează că economia României va încetini şi mai mult în 2019, la 3,5 la sută, din cauza cererii externe mai reduse şi a investiţiilor private mai slabe.

În combinaţie cu sporirea tensiunilor comerciale, care ar putea duce la o încetinire mai accentuată a zonei euro, S&P consideră că riscurile la adresa perspectivei de creştere a României se înrăutăţesc, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

În 2018, S&P estimează că ritmul de creştere a PIB-ului s-a moderat la 4,1 la sută, de la nivelul extrem de ridicat de 7 la sută înregistrat în 2017, când măsurile de stimulare fiscală şi mediul extern favorabil au sprijinit boom-ul economic în România.

Avansul salariilor aproape de 15 la sută (al treilea an consecutiv în care s-a înregistrat o creştere de peste 10 la sută) şi reduceri de taxe au continuat să majoreze veniturile disponibile în 2018, dar, pe de altă parte, cererea externă netă a redus din expansiunea economiei, deoarece cererea internă a majorat importurile, se mai menţionează în comunicat.

Citit 1042 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.