Se îngroaşă gluma la ArcelorMittal Galaţi

Se îngroaşă gluma la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Sindicaliştii ameninţă cu declanşarea conflictului de muncă *

Sindicaliştii de la Solidaritatea anunţă că vor declanşa conflictul de muncă dacă administraţia ArcelorMittal Galaţi nu va reacţiona în mod responsabil şi cinstit la cererile pe care reprezentanţii salariaţilor le-au făcut în cadrul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2010.

Anunţul vine după ce, la cea mai recentă şedinţă de negocieri, patronatul le-a propus sindicaliştilor o conservare a actualului Contract Colectiv de Muncă, susţinând că situaţia economică a unităţii siderurgice de la Galaţi nu poate permite o creştere salarială.

În aceste condiţii, sindicatul Solidaritatea a fost singurul care a respins ferm propunerea de prelungire a actualului CCM. Ulterior, s-a organizat o şedinţă internă, în cadrul căreia s-a decis elaborarea unui plan şi a unui punct de vedere precis.

Mai precis, sindicaliştii au propus administraţiei ArcelorMittal Galaţi două variante care să fie discutate la proxima şedinţă de negocieri.

Prima formulă avansată de către sindicalişti este aceea că vor fi de acord cu prelungirea pe un an a actualului contract, însă în condiţiile în care se va acorda o majorare salarială cu 18 la sută de la 1 ianuarie 2010.

Preşedintele SSM susţine că această majorare reprezintă, de fapt, o încercare de conservare a puterii de cumpărare şi nu o creştere efectivă a salariilor din Combinat.

Cea de-a doua variantă este aceea potrivit căreia sindicatul Solidaritatea semnează prelungirea CCM  cu trei luni, cu condiţia majorării tuturor salariilor de bază ale lucrătorilor cu 10 procente.

„Cererile noastre nu sunt doar rezonabile, ci şi pe deplin justificate şi sustenabile. Spunem asta după analiza situaţiei Combinatului din anii 2008 şi 2009, dar şi din proiecţia obiectivelor patronatului pentru anul 2010. Aşteptăm ca administraţia să trateze onest şi responsabil aceste propuneri pentru că  sindicatul este deschis colaborării”.

„Dacă nu vom primi însă un răspuns pertinent la aceste cereri până la sfârşitul perioadei legale de negociere, vom fi nevoiţi să declanşăm conflictul de muncă”, a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele SSM.

Citit 1778 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.