Prelungire pe ochi frumoşi a contractului colectiv de muncă de la Combinat

Prelungire pe ochi frumoşi a contractului colectiv de muncă de la Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CCM de la ArcelorMittal de anul trecut, prelungit pentru încă un an * Creşterea salarială, doar o iluzie * La închiderea ediţiei, singurul sindicat care refuza să semneze procesul verbal final de negociere era Solidaritatea, care nu a fost de acord cu propunerea patronatului *

Sindicatele de la ArcelorMittal Galaţi, cu excepţia Solidarităţii, au fost de acord cu prelungirea pe încă un an a actualului Contract Colectiv de Muncă.

Negocierile s-au încheiat vineri seară, iar singurul lucru obţinut de către sindicalişti a fost o creştere cu cinci la sută a actualelor salarii. Creştere care se va aplica însă condiţionat şi în două tranşe, după cum ne-au explicat surse sindicale la ora închiderii ediţiei.

Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea, care ne-a spus ieri în jurul orei 17:30 că sindicatul său nu e de acord cu această formulă, a susţinut:

„Am decis să nu semnăm procesul verbal final de negociere şi să-i consultăm încă o dată pe membrii de sindicat. După aceea vom şti dacă semnăm la rândul nostru acest document sau dacă ne menţinem cererile şi se creează astfel situaţia în care poate fi declanşat conflictul de muncă”, ne-a precizat Gheorghe Tiber.

Adrian Adăscăliţei, liderul FSS Metarom, federaţie din care fac parte majoritatea sindicatelor prezente la negocieri a explicat, la rândul său, cum urmează să se aplice creşterea obţinută.

„Decizia în urma consultărilor a fost acordarea unei creşteri salariale de cinci la sută din venitul individual. Mai precis, doi la sută se vor acorda în scurt timp, urmând ca celelalte trei procente să fie acordate salariaţilor în luna iunie”.

„Asta dacă ArcelorMittal Galaţi va avea un parcurs economic pozitiv şi va începe să înregistreze profit. Zece sindicate au fost de acord, excepţie face sindicatul Solidaritatea”, a susţinut Adrian Adăscăliţei. Vom reveni cu amănunte.

Citit 1571 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.