”Programul Tezaur”, titluri de stat pentru populaţie

”Programul Tezaur”, titluri de stat pentru populaţie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Românii pot subscrie din această lună pentru patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Titlurile au scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5 la sută, 4 la sută, 4,5 la sută şi, respectiv, 5 la sută. "Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, astfel că, până în prezent, peste 20 de mii de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei", precizează MFP într-un comunicat de presă. Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 2 - 22 aprilie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 2 - 19 aprilie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română pentru mediul urban, iar în perioada 2 - 18 aprilie 2019 din mediul rural, tot de la oficiile operatorului poştal. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

Potrivit Ministerului Finanţelor, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019, iar în fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni. Maturităţile vor fi stabilite în funcţie de interesul manifestat de investitori.

Citit 1953 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 23:36

1 comentariu

 • postat de ss
  Joi, 04 Aprilie 2019 12:17
  5.13.179.***
  Cel putin autorul putea sa dea copy-paste la un articol in care era mentionat si faptul ca dobanda e neimpozabila, daca e asa, oricum o valoare de 3.5% pt banii depusi pe un an in mod sigur nu acopera inflatia, in concluzie cautati alte forme cel putin de pastrare a banilor!
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.