Moş Crăciun a venit şi la AFDJ

Moş Crăciun a venit şi la AFDJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Angajaţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi au toate motivele să întâmpine liniştiţi sărbătorile *

Şi asta pentru că, încă de joia trecută, le-a intrat în conturi prima de sfârşit de an (echivalentul unui salariu lunar), căreia i se adaugă prima de Crăciun, în valoare de 600 de lei, plus câte 150 de lei pentru fiecare copil. Iar toţi aceşti bani s-au acordat legal, conform contractului colectiv de muncă al AFDJ, valabil până în 2012.

„Am reuşit să finalizăm cu dl Florin Uzumtoma, preşedinte CA şi director general al AFDJ, negocierile pe care le-am demarat efectiv cu dl Dorin Otrocol, încă de la începutul anului”, ne-a declarat preşedintele sindicatului Farul din cadrul AFDJ, Ştefan Frunză.

„Într-un timp foarte scurt, am reuşit să adoptăm regimul de acordare a primelor la AFDJ. S-a decis că până la maxim 10 la sută din totalul fondului de premiere poate fi acordat directorilor executivi şi directorului general, asta pentru a nu se mai ajunge la acele prime imense care se dădeau la AFDJ în alţi ani”.

„Suntem pe un făgaş normal, totul este la vedere, cu cărţile pe masă. Se negociază tot, în limitele bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat”.

„S-au dezamorsat şi anumite neclarităţi care persistau în comisia paritară la nivel de regie, cât şi referitor la activitatea comitetului socio-profesional şi de disciplină. Dl Uzumtoma n-a făcut nimic altceva decât să aplice legea”, a spus Ştefan Frunză.

La sfârşitul lunii trecute, la AFDJ au demarat şi negocierile anuale obligatorii pe 2010. S-a stabilit un calendar al întâlnirilor dintre reprezentanţii sindicatului şi cei ai administraţiei (următoarea fiind programată pe 15 ianuarie) şi s-a întocmit un proiect de act adiţional la contractul colectiv de muncă.

„De asemenea, pentru prima dată la AFDJ, în condiţiile respectării Codului muncii, dl Uzumtoma a prezentat proiectul planului anual de formare profesională pe 2010, care va deveni anexă la CCM şi care cuprinde peste 300 de angajaţi”.

„Este prins aici şi un proiect de regulament privind evaluarea performanţelor profesionale ale salariaţilor, care se va constitui în baza pentru o eventuală creştere salarială”, ne-a mai declarat liderul sindical Ştefan Frunză.

Deocamdată, la negocierile demarate la sfârşitul lui noiembrie, sindicatul a propus administraţiei o creştere salarială de 15 procente, „care acoperă rata inflaţiei pe 2008 şi pe 2009 şi care echivalează cu menţinerea puterii de cumpărare a salariaţilor”.

pnl3
Citit 1859 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.