Platforme informatice de administrare fiscală

Platforme informatice de administrare fiscală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) îşi va moderniza sistemul informatic, în urma unor proiecte strategice realizate prin parteneriate de tip public - privat, investiţiile fiind estimate la aproximativ 150 de milioane de euro, potrivit unui proiect de hotărâre postat pe pagina Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Conform notei de fundamentare, este vorba de trei proiecte: Platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS); Sistem informatic pentru administrare fiscală la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Centru multifuncţional pentru educaţie şi sănătate.

Proiectele privind platformele informatice ale CNAS şi ANAF au în vedere proiectarea, implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem, precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. De asemenea, se au în vedere o serie de sisteme de siguranţă în materie de stocare a datelor sau protejare a acestora în cazul unor incidente majore, precum şi o serie de aplicaţii privind comunicaţiile şi securitatea datelor. Centrul multifuncţional pentru educaţie şi sănătate prevede construirea unui comunităţi şcolare dedicate, în primul rând, copiilor cu nevoi speciale, urmând să fie înfiinţate opt astfel de unităţi multifuncţionale la nivel teritorial.

Citit 1331 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.