Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) îşi va moderniza sistemul informatic, în urma unor proiecte strategice realizate prin parteneriate de tip public - privat, investiţiile fiind estimate la aproximativ 150 de milioane de euro, potrivit unui proiect de hotărâre postat pe pagina Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
Conform notei de fundamentare, este vorba de trei proiecte: Platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS); Sistem informatic pentru administrare fiscală la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Centru multifuncţional pentru educaţie şi sănătate.
Proiectele privind platformele informatice ale CNAS şi ANAF au în vedere proiectarea, implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem, precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. De asemenea, se au în vedere o serie de sisteme de siguranţă în materie de stocare a datelor sau protejare a acestora în cazul unor incidente majore, precum şi o serie de aplicaţii privind comunicaţiile şi securitatea datelor. Centrul multifuncţional pentru educaţie şi sănătate prevede construirea unui comunităţi şcolare dedicate, în primul rând, copiilor cu nevoi speciale, urmând să fie înfiinţate opt astfel de unităţi multifuncţionale la nivel teritorial.

Citit 626 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 19:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro