Agenţii economici, verificaţi la autorizaţia de funcţionare

Agenţii economici, verificaţi la autorizaţia de funcţionare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au verificat, luna trecută, 24 de operatori economici de pe raza municipiului Galaţi (magazine de piese auto, service-uri auto şi societăţi care comercializează autovehicule noi). Agenţii economici au fost verificaţi cu privire la legalitatea funcţionării.

În urma acţiunilor de control, pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 20 de sancţiuni în valoare de 24.000 de lei. Agenţii economici în cauză au primit amenzi pentru prestarea unor servicii neautorizate (lipsa unor autorizaţii de funcţionare), conform prevederilor HCL 260/2018. Totodată, au mai fost aplicate sancţiuni în baza Legii 12/1990, pentru prestarea unor servicii (reparaţii auto), fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege.

Alte 20 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 14.000 lei, au aplicat poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale, persoanelor fizice care prestau diverse servicii către populaţie (service auto, tâmplărie termopan, mobila, etc.), fără respectarea prevederilor legale (fără autorizaţii de funcţionare, acordul autorităţii administraţiei publice locale, etc.).

În aceste situaţii au fost aplicate prevederile Legii 12/1990 şi HCL 260/2018, iar cei în cauză au fost sancţionaţi pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege (funcţionau fără nici o autorizaţie) şi pentru nerespectarea condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.

Reamintim că la o acţiune similară, în 2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale, au aplicat posesorilor de service-uri auto, persoane fizice sau juridice, 68 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 54.900 de lei, pentru desfăşurarea de activitaţi economice fără respectarea prevederilor legale.

Citit 1288 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.