Obligaţii fiscale suplimentare în valoare de 32,8 milioane de lei

Obligaţii fiscale suplimentare în valoare de 32,8 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Având ca obiectiv reducerea evaziunii fiscale şi a economiei subterane, inspectorii fiscali din cadrul AJFP Galaţi au derulat, în perioada ianuarie - iulie, 265 de inspecţii fiscale (generale şi parţiale), dintre care 192 au fost la contribuabili persoane juridice şi 73 la contribuabili persoane fizice. De asemenea, au mai fost realizate 171 de controale inopinate şi controale încrucişate, fiind verificate 158 de persoane juridice şi 13 persoane fizice.

În urma activităţilor derulate, AJFP Galaţi a stabilit obligaţii suplimentare în valoare de 32,8 milioane de lei, din care 31,7 milioane de lei la contribuabili persoane juridice şi 1,1 milioane de lei la contribuabili persoane fizice. „Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele reprezentând TVA dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 61,60 la sută (20,2 milioane lei), urmând impozitul pe profit/venit cu o pondere de 28,70 la sută (9,4 milioane lei)”, se precizează într-un comunicat de presă al AJFP Galaţi.

Principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în primul semestru al acestui an au constat în inspecţii fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat, inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA, controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili.

Citit 940 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.