Muncitori străini pentru afacerile româneşti

Muncitori străini pentru afacerile româneşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un sfert dintre companii iau în calcul importul de forţă de muncă, pentru a-şi acoperi deficitul de angajaţi, cererea fiind, în special, pentru muncitori necalificaţi sau sezonieri, relevă un studiu realizat de compania de consultanţă PwC România.

"Companiile care şi-au exprimat această intenţie provin preponderent din sectoare precum hoteluri şi restaurante, construcţii sau agricultură. O tendinţă similară a apărut, conform studiului, în servicii de tip business process solution şi IT&C. România se confruntă cu un deficit acut al forţei de muncă, mai ales în sectoarele menţionate, ca urmare a migraţiei, problemelor demografice sau ale sistemului educaţional din ultimele decenii", precizează studiul citat.

Potrivit estimărilor PwC, pentru a susţine o creştere economică de 3,5 la sută este nevoie de încă un milion de angajaţi, până în 2022. În mod paradoxal, deşi companiile spun că găsesc greu angajaţi, România are una dintre cele mai mari ponderi ale populaţiei inactive din Uniunea Europeană. Excluzând pensionarii şi populaţia de peste 15 ani care urmează o formă de învăţământ, peste 1,1 milioane persoane sunt teoretic disponibile pentru a fi angajate.

Citit 2167 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 15:27

1 comentariu

 • postat de Antigolan
  Joi, 31 Octombrie 2019 18:51
  89.137.136.***
  Romania a distrus invatamantul, a alungat oamenii din tara , le-a dat somaj si ordonante si acum se plange ca nu are oameni? Sa explice guvernantii si politicienii cum poate un tanar cu 1600 lei sa se intretina si sa mai creasca si un copil sau doi! Apoi va plangeti ce scade natalitatea si ca demografia e asa cum e! Ati promivat hotii care au inchis fabrici si uzine ca sa puna mana pe teren pt imobiliare, ati incurajat hotia si necinstea si ati alungat valorile si oamenii capabili din tara si de la conducere si acum va plangeti ca tara o duce rau si ca nu mai aveti oameni? Sa vedeti ce dezastru va fi peste 5 ani. Ati lasat companiile straine sa faca pretul la raft cat vor ei in timp ce fermierii si producatorii romani nu au unde sa vanda si nu sunt lasati sa produca. Asta sunteti! Un stat mafiot!
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.