Muncitori străini pentru afacerile româneşti

Muncitori străini pentru afacerile româneşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un sfert dintre companii iau în calcul importul de forţă de muncă, pentru a-şi acoperi deficitul de angajaţi, cererea fiind, în special, pentru muncitori necalificaţi sau sezonieri, relevă un studiu realizat de compania de consultanţă PwC România.

"Companiile care şi-au exprimat această intenţie provin preponderent din sectoare precum hoteluri şi restaurante, construcţii sau agricultură. O tendinţă similară a apărut, conform studiului, în servicii de tip business process solution şi IT&C. România se confruntă cu un deficit acut al forţei de muncă, mai ales în sectoarele menţionate, ca urmare a migraţiei, problemelor demografice sau ale sistemului educaţional din ultimele decenii", precizează studiul citat.

Potrivit estimărilor PwC, pentru a susţine o creştere economică de 3,5 la sută este nevoie de încă un milion de angajaţi, până în 2022. În mod paradoxal, deşi companiile spun că găsesc greu angajaţi, România are una dintre cele mai mari ponderi ale populaţiei inactive din Uniunea Europeană. Excluzând pensionarii şi populaţia de peste 15 ani care urmează o formă de învăţământ, peste 1,1 milioane persoane sunt teoretic disponibile pentru a fi angajate.

Citit 2251 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.