Pronosticul managerilor privind evoluţia economiei

Pronosticul managerilor privind evoluţia economiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform tendinţelor pe care managerii români le anticipează pentru perioada decembrie 2019 - februarie 2020, economia va înregistra o relativă stabilitate în următoarele trei luni, potrivit ultimei anchete de conjunctură realizate de INS.

Pe sectoare de activitate, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -5 la sută). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4 la sută pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8 la sută).

În activitatea de construcţii se va înregistra, în următoarele trei luni, o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -32 la sută). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -15 la sută). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere moderată a acestora (sold conjunctural +9 la sută).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +3 la sută). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14 la sută). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +26 la sută).

Citit 1208 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2020 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.